• 23
    su disaridan takimi izlemeye geleceklere bilmis bilmis laf eden, isi "gelmeyin"e getiren, luzumsuz luzumsuz konusan, kendini taraftar olarak niteleyen bir guruh yok mu? vallahi onlarin agzina agzina kurekle vurasim geliyor.

    hatayli'yim, isim burada, ailem burada, arkadaslarim burada, dolayisiyla burada yasiyorum. biz kalkip taa hatay'dan maca geliyorsak maci izlemeye degil, o kupayi almaya geliyoruz. o takimin kupayi almasini saglayacak atmosfere, ve o atmosferi yaratacak olan taraftar topluluguna ortak olmaya geliyoruz. kimsenin alttan alta "desteklemeyecek adam gelmesin" falan gibi konusmasina gerek yok. galatasary kimsenin mali degil. ben isten erken cikip, kalkip taa hataydan istanbula gelip, maci izledikten sonra gece beste ucakla geri donup, sabah tekrar ise gitmeyi goze aliyorsam, hatta hepimizin ogretmen olmasindan mutevellit patlayip kisilacak seslerimizle ertesi gun nasil ders anlatacagimizi dusunuyorsak, senin degil benim o maca gelisim daha degerli hic kusura bakmayacaksin. bir de simdi baslikta maca gelmek istedigimizi yazdik diye, "kisin neredeydiniz"ci bir tayfa turemis ki, onlara cok daha agir laflar ederim de terbiyem musaade etmiyor. mesela kendi adima kisin erzincan'da askerdim. subat basinda bitti askerligim, ha asker olmasaydim maca gelir miydim abdi ipekci'ye? muhtemelen hayir. futbolla daha ilgiliyim ve basketbola ancak yari final - final tarzi bir organizasyon icin gelirim. o yuzden sagdan soldan gelecek uc bes kisiye saldiracaginiza gidin istanbulda salonun dibinde oturup da maca gelmeyenlere sorun. bir diger konu, size disardan gelmeyi dusunen, ilk defa maca gelecek olan adamlara hesap sorma hakkini kim veriyor ki arkadasim? siz kimsiniz ki? sizi ne ilgilendiriyor? sen taraftarsan o adam senden daha taraftar. tasrada oturup hayatinda bir kere bile galatasaray macini canli izlemedigi halde galatasaray'i bu kadar seven insan hepimizden daha buyuk taraftar. bu boyle..

    o yuzden lutfen ileri geri bos bos konusmadan once dusunun, dusununce kafaniz acimiyor. ne siz ne de baska biri galatasaray'in sahibi degil. oraya gelmek isteyen insani asagilayacak, burasi abdi ipekci dostum falan gibi bilmislikler taslayacak hakki sana hic kimse veremez. taa hatay'dan, izmir'den, denizli'den, kars'tan, rize'den kalkip oraya gelen adam oturmaya gelmez, orayinyikmaya gelir. orasinin abdi ipekci oldugunu, ve o geceki abdi ipekci atmosferinin kiymetini senden iyi bilir. velev ki oturmaya geldi o da seni alakadar etmez. birakin bu galatasaray bizim ayaklarini. elestirmekten oldugunuz liseci tayfadan daha komik durumlara dusuyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın