resim
Jakob Stam
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Hollanda
  • 50
    https://www.youtube.com/...HQ&nohtml5=False

    daha önce belirttim mi bilmiyorum ama stam’ın bendeki yeri ayrı. nedenini ben de bilmiyorum. sadece şu var, bu adamın suratını gördükçe o eski günleri hatırlıyor, futbolun futbol olduğu dönemlere yolculuk ediyorum. bana bu durumu yaşatan 4-5 futbolcu daha var tabii stam dışında.

    1,91 boyunda canavar gibi bir savunmacı her şeyden önce. savunmacı tabirini özellikle kullanıyorum çünkü stam, stoperde de bekte de başarıyla görev yaptı zamanında. o cüssesine rağmen hiçbir zaman ‘’hantal’’ olarak tanımlanabilecek bir oyuncu olmadı. tam tersi, bacak hamleleri inanılmaz seriydi ki bu özelliğinden dolayı da yeri geldiğinde sağ bek oynayabildi. hani adamı geçirmemek için canını bile ortaya koyabilecek biriydi. cengaverdi. haa bunları yapıyordu da zekası nasıldı? on üzerinden onluk bir oyun zekasına sahipti tüm bunların yanında. hollandalı insan zaten bir başka oluyor. insan olarak her şeyden önce. stam, milan'daki son senesinde 37 maça çıkmış. dile kolay, 34 yaşındaki bir futbolcu için çok iyi bir sayıdır bu. hele ki stam gibi savaşan bir oyuncu için, sarfedilen eforu düşünün. son senesinde ajax'ta yani 35 yaşındayken 31 maça çıkıyor ayrıca.

    sinirlendiğinde adeta korkunç bir süper kahramana dönüşen, alnındaki damarlar patlayacakmışçasına kasılan hollandalı, sen bana futbol’u hatırlatıyorsun. zekanın, tekniğin, yeteneğin, takımdaşlığın, mücadelenin olduğu futbolu. costacurta’lı, maldini’li, hierro’lu, zidane’lı, figo’lu, ronaldo’lu futbolu. mağlup duruma düşünce sahayı yangın yerine dönüştüren kaptanları içeren futbolu.

    gerrard’ı, kahn’ı, batistuta’yı, drogba’yı, ronaldinho’yu, beckham’ı…

    not: yanılmıyorsam ajax u-21 takımının da teknik direktörlüğünü yapıyor bu efsane.
App Store'dan indirin Google Play'den alın