• 71
    6 nisan gran canaria galatasaray maçını ve eurocup'taki maçların tamamını izlediğim kanal.

    türkiye'deki spikerlerin yaptığı gibi avazı çıktığı kadar bağırmayan, bilgi veren, maçı düzgün bir şekilde yorumsuzca anlatan kaliteli spikerlere sahiptir. spiker yorumdan ziyade takımlar ve oyuncular hakkında bilgi verir, oyuncularun geneldeki ve eski takımlarındaki durumlarından, takımların istatistiklerinden bahseder. "her yerinden öpüyorum rüştü", "hem penaltı hem gol", " bu gol hem hırvat hakeme, hem bragaya" şeklinde örneklendirebileceğimiz saçma, milliyetçi yorumlara girmezler. şovenist milliyetçilik yapmazlar. lasme faul sıkıntısına girdiğinde "işte lasme kendini bu anlarda frenleyemiyor", " chuck davis birebir pozisyonlarda banvitte de risk almayı severdi ancak bu tercihleri ne kadar doğru tartışılır" der devam ederler.

    örneğin ben milli takım maçlarını izlemeyi sevmiyorum. çünkü spikerler kendilerini viyana kapılarına dayanmış şekilde hissediyorlar.

    spor spikerliği ayrı bir meslektir, ben gran canaria maçını eurosporttan izledim, spikerin güzel anlatımıyla birlikte hem heyecanlandım, hem de rakibin nasıl oynayacağına dikkat ettim.

    hakem hatalarında da kararı izleyicinin vermesini sağlayan yorumlar yaparlar. örneğin gran canaria maçında bir basket faul vardı, eminim trtspordaki spikerler bir taraflarını yırtmışlardır. eurosport spikeri durumu anlattı, turnikeye daha girmeden faulun yapıldığını, kararın biraz ağır olduğunu söyledi geçti. izleyicinin hakeme değil, oyuna odaklanmasını sağladı. bizim hücumumuzda yapılan faulde basket faul verilmemesine de "az önceki pozisyon basket faul ise bu da olmalıydı" dedi ve yine oyuna devam etti.

    velhasıl, adamlar güzel anlatıyorlar. öküz gibi bağırmıyorlar, bisiklet turunu da futbolu da basketbolu da atletizmi de güzel anlatıyorlar. bağırmadan, bilgi vererek sevdirerek anlatıyorlar. vatan millet sakarya diyorsan trt'de maçlar var. aç son ses izle bağırış çağırış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın