resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 7921
    şimdi aylardır teknik direktörlük becerileri ile ilgili çeşitli yazılar giriliyor sözlüğe. beğenen var beğenmeyen var, saçma sapan eleştiren de var savunan da... bunlar öznel yorumlar tabi ki de. ben şahsen kendisinin iyi bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. bunu destekler de bir sürü yazı yazdım sözlüğe. hepsi şahsi görüşümdü tıpkı eleştiren yazarların yazdığı gibi. fakat bir takım gerçekler var ki bunlar öznel bilgiler değil.

    biraz düşünülürse şu noktada bütün sözlüğün mutabık olacağına inanıyorum. hamza hamzaoğlu; prandelli gittikten sonraki sonraki dönem, takımın başında bulunduğu her saniye, gönderildiği dönem, gönderildiği dönem sonrası, şu an ve hatta da gelecek yaz bu takım için en uygun teknik direktördür. bunu söylerken kendisinin çok iyi teknik direktör olduğunu söylemiyorum ancak içinde bulunduğumuz şartlar dahilinde en iyi teknik direktörü oydu, şu an da o ve gelecek yaz da o olacak. bakın gelecek yaz öyle isimler geçecek ki hagi'ye, hikmet karaman'a falan şükredecek konuma geleceksiniz (ki bence bülent korkmaz gelecek). hamza hoca gitmesin derken savunduğumuz done buydu. bütün sözlük o gün bayram etti. tomas tuchel, lucien favre hayalleri kuran vardı (gerçi hala var). 3.5 milyon euro transfer bütçesiyle nereye geliyor lucien favre? tabi sözü geçmişken hamza hamzaoğlu 3.5 milyon euro transfer bütçesiyle kurdu bu takımı ve gidene kadar da performansı gayet olumluydu? ve evet bu takım şampiyonlar ligi'nde de başarılı olmuştur. o konuyu başka bir başlıkta da değerlendiririz. adam son derece uygun maliyete çok da iyi oynayan bir takım kurmuştur. şimdi herkes takımın fizik gücü üzerinden eleştiri yapıyor. o zaman ben şunu sormak isterim; bu takım hamza hoca yönetimindeyken neden 70. dakikadan sonra düşmüyordu? kadıköy deplasmanında 70. dakikadan sonraki 20 dakika fenerbahçe'ye baskıyı nasıl kurdu bu takım? bir 5 dakika daha olsa ya da sinan gümüş'ün o günkü maç kondisyonu bugünkü gibi olsa(yani o son dakikadaki topu alıp yardırsa) bugün 16 yıl sonra kadıköy'de galibiyet de çıkarmış olacaktı hocam. evet arkadaşlar fizik gücü olmayan takım nasıl yaptı bunları? cevabı basit aslında, o takım koşmuyordu ki, tamamen topu koşturuyordu. oyun yapısı buna uygundu. orta sahada selçuk-bilal gibi belki de kulüp tarihinin en pasör ikilisi vardı. önlerinde sneijder, solunda oyun zekası yüksek poldi... elindeki kısıtlı kadroya göre bir oyun sistemi planlamıştı.

    aldığını almadığını, oynattığını oynatmadığını çok konuştuk bugüne kadar. o konuya çok detaylı girmeyeceğim ancak şunu hatırlatmak isterim. sezon başı hoca jose yerine bilal, carole yerine de olcan'ı oynatıyordu ve sözlük tarafından en çok eleştirildiği konulardan birisiydi. dün sözlükte en çok sövülen iki oyuncu bu ikisiydi. buradan şunu anlıyoruz ki daha önce extensor'un da defalarca söylediği gibi hocanın takım tercihlerini çok eleştirmenin bir anlamı yok. haftanın 7 günü bu adamlarla oluyor hoca ve kimin oynaması gerektiğini inanın sizden çok daha iyi biliyor.

    son olarak bu yazının ana fikrini hatırlatmak isterim. içinde bulunulan koşullar göz önüne alınınca şu an ve hatta gelecek yaz bu takım için en uygun hoca hamza hamzaoğludur. şimdi yazın muhtemelen hoşnut olmayacağınız bir hoca ile anlaşılınca muhtemel tepki aynen geçen kasımda gösterdiğiniz gibi olacak. "yani evet hamza hamzaoğlu gitsin dedik de yerine mustafa denizli mi gelsin dedik yahu :(". yani işte onu diyorum ben de. hamza hamzaoğlu gittiği zaman yerine mustafa denizli'nin geçeceği zaten belliydi. biz de ona göre yorumlarda bulunduk. yani lucien favre, tomas tuchel falan yok sevgili renktaşlarım. hayal kırıklığına uğramamak için durumu doğru değerlendirmenizde yarar var.

    not: umarım iyi bir hoca gelir tabi. favre, tuchel hatta lucescu falan gelirse bu entryyi özür ile editlerim. hatta bu cehennemin dibinde kalacağından yenisini yazarım büyük keyifle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın