• 25769
    leonard kweuke'nin 4-4-2 dergisine verdiği röportajdan;

    --- alıntı ---

    "-futbolcular penaltı kullanmaktan bazen özellikle kaçınırken sen nasıl bunun için öne çıkmaya cesaret ettin?
    anlık bir his. o an yapabileceğini hissediyorsun ve topu alıp gidiyorsun. tabii bazen fazla cesaret iyi değil!

    -hikmet karaman’la yaşadığınız problemi nasıl aştınız?
    doğru bir şey yapmadığım kesin. o an o tepkiyi vermemin sebebi hocanın bana güvenmediğini hissetmemdi. hikmet hocanın üzerimde çok emeği var. maçtan sonra hatamı anladım ve gidip özür diledim. kulüpten biri bana elini öpmemin iyi olacağını söyledi, ben de gidip elini öptüm. onun iyi bir insan olduğunu biliyorum. bu yüzden beni affetmesini çok istedim.

    -sen teknik direktör olsan maç devam ederken kararlarına isyan eden futbolcuna nasıl tepki verirdin? oyundan mı alırdın? kadro dışı mı bırakırdın? para cezası mı verirdin?
    maç devam ederken bir şey yapmazdım ama maçtan sonra hesaplaşırdık. bir süre kadro dışı bırakıp para cezası verirdim ama çok katı bir insan değilim. iyi bir oyuncuysa onu kaybetmek istemezdim.

    -hikmet karaman, türkiye’deki birçok antrenörden farklı ekipman ve yöntemleri denemeyi sever. senin ilk defa onunla birlikte gördüğün şeyler oldu mu?
    doğru söylüyorsun, her seferinde yeni fikirlerle geliyor. bizi geliştirmeye çalışıyor. yoga yapıyoruz mesela. bazı günlerde yanında yoga hocasıyla antrenmana gelip, çalışmanın bir kısmını buna ayırabiliyor. bunu ilk yaptığında şaşırmıştık ama artık alıştık. daha önce hiç yoga yapmamıştım, benim için de çok değişik bir şey oldu. kamp dönemleri çok yorucu oluyor. bazen bizi öldüreceğini düşünüyorum! sezon başı kampında nefesimizi kesmişti.

    -rizespor geçen sezon küme düşmemek için oynarken bu sezon değişen ne?
    yaklaşık iki sezondan beri takımın kemikleşmiş bir kadrosu var. hocamızı tanıyorsanız çok fazla çalıştığımızı da tahmin edersiniz. hiçbir şeyi şansa bırakmak istemiyoruz. bundan daha iyisini de yapacak güçteyiz. türkiye’de gol kralı olmak, milli takımımla birlikte afrika uluslar kupası’nı kazanmak, mümkünse bir gün türkiye’de şampiyonluk yaşamak istiyorum. bunların hiçbiri için geç değil.

    -rize’de hayat nasıl gidiyor?
    herkes beni çok seviyor. trafik polisleri beni görmeyi sevdikleri için kötü bir şey yapmasam da durdurup sohbet etmeye çalışıyor! ingilizce bilen çok yok ama başka şekillerde sevgilerini gösteriyorlar. mesela şehir merkezinde bir kardan adam yapıp yüzünü karartmışlar, adı kweuke!"

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın