2015-16 EuroCup Maçı
Abdi İpekçi Spor Salonu
89 - 75
  • 32
    daha önce yazdım ama dayanamıyorum. gran canaria bize ters gelecek özellikle deplasmanda ters gelecek takım. bir kere oynadığımız çoğu takımdan farklı. 24 saniye 15-17 civarına geldiğinde topu ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar. bayern maçındaki gibi iyice oyunu bozalım, rakip dağılsın diyemeyiz. zira bunu sevecek bir takım var. olabildiğince top sayısını azaltmamız lazım.

    savunmadan başlayalım.

    açık alan savunması çok önemli. uzun top atmaktan çekinmiyorlar. bunun dışında kısaları potadan biraz uzakta rebound aldı mı koşup hızlı ve ya sete geçse dahi beklenmedik erken hücumlar çok sevdikleri şeyler. bunu önlemeniz şart oğlu şart. ritim bulmamaları lazım.

    şut atan adamları var. 3.lük savunması önemli. pick and rolldan şutör bulmadıklarından ya adam adamayı çok iyi yapacağız ya da çok hızlı adam değişeceğiz. bir de alan savunmasına geçeceksek çok iyi bir şekilde dış alana da geçmemiz lazım.

    pivota top indirdiklerinde uzakta aldırırsak o top pivotta kalmayacaktır. ya oradan şutöre, ya topsuz drive edene gidecektir. bunun dışında bir daha top dışarı çıkıp oyun kurmaya ve ya kötü şut tercihlerine sebep olabilir. ki son opsiyon mükemmel olur. ne kadar süre yerlerse o kadar sıkıntı yaşayacaklar.

    buradan benim çıkarırım şu. zorla topu iyice 3lüğün arkasına itip, oradan drive zorlamalarını yaparsak temas rahat yaparız. aynı zamanda topu boyalı alanın dışında pivota indirtebilirsek işimize yarayacak. pivotları uzun ama yumuşak.

    sert olmam zorundayız.

    bu manada sinan ve göksenin önemli. bunun yanında sene başı beni çok ümitlendirse de, göksenincilik oynama gibi saçma bir huy edinen şafak çok kısa sürelerde olsa dinlenirken sertlikten vaz geçmemek için kullanılabilir.

    bana göre potaya girişlerinde ve pota altında buluşan oyuncularına yıldırma amacıyla faulden kaçmamak gerek. taktığımı düşünebilirsiniz ki taktım. ama lasme'yi korumak için boğuşmak için toplam 5 6 dakika duşan kullanılabilir.

    yazacağım daha var ama özetle şu. maçı sete alıp, sertleştirip yavaşlatmak lazım. sevdikleri yerler ve anlar belli. buralardan uzak tutmak için topu hızlandırmadan rakibi itip saçma yerlere topu almamız lazım.

    hücuma gelirsek.

    takımda kimler güzel temas alır. mccolum, sinan, lasme ve tabi fake ile de olsa micov. drive üzerinden pasla hücum etmeliyiz bence. rotasyon sıkıntısı çekmeyeceklerdir ama her temas onları yıpratacaktır. (tabi ki kurallar dahilinde, gidip tekme atalım demiyorum aman ha.) uzunları iyi ama onların olduğu gibi bizim de pota altımız aklıyla potaya yakın topları bitirecektir. pivotlarının yumuşak olduğunu biliyorlar. bu yüzden boyalı alan aksiyonlarına kanattan yardımı getiriyorlar. kanada çıkartacağımız her top bizim için sayı şansı. yeter ki bayern maçındaki gibi elimiz bir anda durmasın. keratalar, çok enerjik. savunmada da bunu kullanacaklardır. burada işte mccolum ve micov'a çok güveniyorum. alın o faulleri.

    bunun dışında onların aksine biz pick and rollları bence yapmalıyız. adam değişimlerini sağlarsak yerlerini kaybedeceklerini düşünüyorum ki boş adamı bulmada işimize yarayacaktır. ancak bana göre burada lasme perdeye değil, calep perdeye gelirse daha ilginç bir şey olur bana göre. (orta mesafede lasme'yi yüzü dönük buluşturacaksak o başka tabi.) lasme'yi bu maç hücumda da güreşirken görmeyi ben tercih ederim. ancak ergin ataman bana göre calep ve ya chuck davis'i de açıp alanı enine genişletecek.

    ve tabi post oyunlarından iş yapabiliriz. ne kadar yavaş ve eminsek o kadar iyi.

    bunların dışında iki notum var.

    1.'si 24 saniye sonunda saçma bir atışın kaçmasından sa 24 saniye süresinin dolmasını yeğlerim.
    2.'si her hücum riboundını zorlamamız lazım. alacağımızdan değil ama uzun top atmalarını ve ya hızlı çıkmalarını engelleyelim.

    not: dikkatlice yorumları dinledim, okudum. eski maçlarına biraz bakmaya çalıştım. son lig maçlarını izledim. tahminlerim ve gözlemlerim bunlar. tabi burada yazılanların çoğu bitmeyen heyecanımdan çıkan hadiseler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın