resim
Yalçın Ayhan
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:42
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 131
    milli takımın euro2016 kadrosunda bulunması gereken futbolcudur. 2 sezondur devam başakşehir'in başarısında en büyük payı olan 3-4 futbolcudan birisi yalçın. şuanda kadrodaki stoperlerin hepsinden daha iyi durumda.

    serdar aziz bu sezon önceki sezona göre daha kötü durumda. zaten uzun süredir de sakat. ben kendisini beğeniyorum ama çok da milli takım seviyesinde değil aslında. stoper kıtlığından ötürü as stoper olarak oynatılıyor.
    hakan balta bu sezona çok iyi başladı. ligin ikinci yarısına doğru performansı düştü ama yine de belli bir standartta oynuyor. stoper kıtlığından ötürü as stoper olarak oynuyor.
    ersan gülüm yedek olarak kadroda olabilir ama çin ligi'nin seviyesi, o seviyede ne kadar ve nasıl oynayacağı önemli.
    semih kaya için bu sezon büyük kayıp. euro2016 gibi bir organizasyon varken nasıl bu kadar formsuz olabiliyor aklım almıyor. önümüzdeki 1,5 ayı iyi değerlendirmeli (kime anlatıyorsak).
    ahmet çalık ve çağlar söyüncü'yü saymıyorum. çünkü milli takım seviyesinde değiller.
    mehmet topal stoper değil.
    ömer toprak da çağrılacak mı çağrılmayacak mı bilmiyoruz. muhtemelen çağrılmayacak.
    atınç nukan rb leipzig takımında yedek. ama illa 2. lig'den futbolcu alınacaksa almanya 2. ligi'nin 2. sırasında bulunan takımından atınç kadroya alınabilir. ama oynamıyor, bence yanlış tercih olur.

    anlamadığım olay da bu zaten. şu kadroya sırf genç futbolcu almam lazım diye 2. ligden futbolcu alınıyor. genç futbolcu kontenjanından bu ahmet ve çağlar ikilisinden sadece birisini alırsın. yalçın 33 yaşında olabilir. 33 yaşında adam milli takımda oynayamaz diye bir şey yok. iyiyse oynar ki 2 sezondur başakşehir maçlarını izleyen herkes yalçın'ın iyi bir stoper (en azından yukarıda saydıklarımdan daha aşağıda değil) olduğunu görüyordur. yan topları savunmada oldukça iyi, güçlü ve ikili mücadelelerde etkili, her maç birden fazla kritik müdahale yapıyor, duran toplarda hücuma katılıp gol atıyor (bu sezon 4 golü var), pas özelliğinin düşük olması dışında bir stoperde olması gereken bir çok özelliğe sahip.

    33 yaşında diye almıyor yalçın'ı. halbuki euro2008'de emre aşık 35 yaşındaydı ve gayet iyi katkı vermişti. "iyi oynuyor ama 33 yaşında" diye futbolcu almamazlık olmaz ki. ihtiyaç varsa adam da iyiyse alırsın kadroya. euro 2016'ya çağlar söyüncü'nün gideceğini düşünmüyorum. umarım fatih terim gerekirse "topal'ı stoper oynatırım" diye düşünmez ve oraya giden stoper dörtlümüz; serdar, ömer, hakan, yalçın olur.

    ekleme: geçenlerde abdullah avcı, mehmet batdal'ın milli takımda olmayı hak ettiğini söylemiş. ben de mehmet batdal'ın çeşitlilik getireceğini yazmıştım ancak 3 santraforla gidilirse diğer mevkilerden bir kişi eksilecek. bu yüzden burak ve cenk'in olduğu yerde mehmet batdal kadroya giremez. abdullah avcı bu yorumu yaparken yalçın için konuşmamış. mehmet batdal'ın milli takıma alınması çok zorlama olur ama yalçın'ın alınması zorlama değil bir eksikliği gidermek olur. mehmet batdal için konuşana kadar yalçın ayhan için konuşmalıydı abdullah avcı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın