2015-16 EuroCup Maçı
Abdi İpekçi Spor Salonu
89 - 75
  • 24
    27 mart 2016 gran canaria laboral kutxa basketbol maçının ilk yarısını sports tv'den izledim.

    grand canaria ile ilgili bir iki şey yazmak gerek. zor rakip. karşımızda akıllı ve çok enerjik bir takım var. koşmaktan sıkılmıyorlar. aldıkları her ribound ve yapılan her top kaybı tehlikeli. zira hızlı bir uzun top atıp erken sayı bulmaktan çekinmiyorlar. riboundu potadan uzak almışlarsa onda bile hızlı çıkıp erken sayı bulmanın derdindeler. erken 3'lük falan sıkıntı değil. yani olabildiğince kullanacakları top sayısını azaltmak gerek.

    bunu nasıl yapabiliriz. sete set hücuma geçmelerini zorlamamız lazım. bunu yaptıktan sonra gerek dip çizgiye rakibi iterek, gerek orta sahaya iterek olabildiğince çok süre yemelerini sağlayabiliriz. burada önemli nokta hız. hızlanmalarına izin vermememiz gerekiyor. topu dolaştırmakta dağil.

    konsantrasyonun çok yüksek olması lazım. bir anda hata yapmamızı sağlayabilirler. hücum riboundlarını zorlamamız alamasak bile bu sırada rakibi dağıtmamız lazım. zira dediğim gibi hücum riboundan da hızlı hücum bulabiliyorlar.

    hücumda ise dikkatimi bir şey çekti. bahsettiğim maçlarda boyalı alandan oynanan her oyunda sol forveti boş bıraktılar. topu lasme'ye indirmek ve yanına hemen birini yaklaştırmak bir seçenek. aynı zamanda forvette illa birini bulundurmamız gerekiyor ki bu konuda micov sinan ve ya shilbin 2'sinin elinin normal seviyeyi bulması yeterli olacaktır. sinan'ın ve mccollum'un çok drive edip oradan pas çıkarması gerekiyor. bana göre gökseninin'de iyi süre alması ve her yeri karıştırması şart. özellikle ribound ve rakibi püskürtme hususunda. ilk 5 başlaması bana mantıklı geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın