• 182
    yine tipik beşiktaşlı bartmasına uğrayan ve bundan etkilenen galatasaray taraftarlarınca ali sami yen arena ile kıyaslanan stadyum.

    öncelikle konumu ve manzarası konusunda hiçbir itirazım yok.

    ancak dış cephe konusunda neresi bizim stadtan daha iyi onu anlayabilmiş değilim.
    https://www.emlakwebtv.com/...dustu-1455812156.jpg
    https://pbs.twimg.com/media/Cb1Mjr9UkAAESy9.jpg
    göründüğü üzere aşırı düzeyde sade bir dış cephesi var. tabelalar çok eğrelti duruyor üzerinde. ışıklandırma ile güzelleşme gibi bir şansı da yok zira en iyi ışıklandırma ile bile aşağıdaki gibi gözükecek.
    http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/739/v600_H96G6.jpg
    bizim stadın ise iyi bir ışıklandırma ve kaplama ile nasıl harika olacağı herkesin malumu.
    yani bu konuda daha baştan kaybediyor vodafone arena. aşağıda yine avrupadan bazı dış cepheler var, bizim stadın mimarisi bu tarz giydirmelere çok uygun.
    https://upload.wikimedia.org/...ht_Richard_Bartz.jpg
    http://emansion.nl/...opie_kopie_kopie.jpg
    https://upload.wikimedia.org/...side_-_Composite.jpg

    çatısı ise niye bilmiyorum ama projeden çok farklı yapılmış bizim stadta olduğu gibi sanırım bu bizim ülke genelinde bir sıkıntı. cam çatıdan tenteye dönülmüş ki bu artık çok klasikleşen bir görüntü halini aldı. timsah arena çok net bir örneği;
    https://pbs.twimg.com/media/CbgPoWAUMAAovqw.jpg
    http://images.bursadabugun.com/...35-56713a509ad04.jpg

    gelelim koltuk düzenine; sanırım burada iki stadta ortalama altı durumda; bizim koltukların kıpkırmızı oluşu boğucu ve etkileyici bir ortam sağlıyor ancak artık koltukların rengi biraz solmaya başladı bu farkedilebiliyor. bir yenileme ile ilk yıllardaki görüntüsüne kavuşacaktır tabi merdivenlerde sarıya boyanmalı tamamen. vodafone arenada ise son yıllarda çok yaygınlaşan ve bana göre çok basit duran geçişli dizayn var. hele renkleriniz siyah ve beyaz gibi iki sade renk iken fazlasıyla baştan savma bir görüntü yaratıyor. bu tasarım juventus stadında da var ancak orada daha az yer kaplayıp yazılara daha fazla yer bırakılmış. yine aşağıda antalya arena'dan ve juventus stadından bir görüntü var karşılaştırabilirsiniz.
    http://img.haberler.com/...a-7806020_6065_m.jpg
    http://haber.besiktasarena.com/...-18-subat-2016-4.jpg
    http://fotocdncube.fanatik.com.tr/.../fft104mm4166670.jpg
    http://footballtripper.com/...tadium-curva-sud.jpg

    sıra geldi bizim stadın en büyük artısı olan konuya: ihtişam. stadın yanından geçerken bile insanı ürperten bir yapısı var. hele dibine kadar girip kafanızı kaldırırsanız başınız dönebilir. vodafone arenada ise sanırım bir bölümü zeminin altında kaldığı için ve bölge mimarisine uyum için o ihtişamdan eser yok.

    zemini iyi olacak deniyor öyle olursa büyük bir artı ama malum türkiyede hiçbir söze güven olmuyor.

    özetlemek gerekirse;

    beşiktaşlıların bu kadar övmelerinin sebebi muhtemelen uzun zamandır stad beklemeleri zira birçoğu da hayalkırıklığı içindeler.
    dediğim gibi bizim stadın hala çok eksiği var ama tek çaremiz bunları düzeltmek ama hep söylediğim birşey var ki bizim stadımız yapıldığı yıl bakımından da çağının çok ötesinde geleceğimiz için çok iyi bir tercih.
    vodafone arena'da görülen en belirgin durum her konuda ucuza kaçılmış olması sanırım. bok atıyor denmesin ama bu kadar yaygaradan sonra çok daha farklı birşey bekliyor insan. toki bu tip stadları anadolunun en ücra köşesine dikiveriyor bir yılda artık.
    benim belki de en önemli eleştirim aynı yere stad yaparken tarihi dokunun hiç korunmaması. yani daha bitmedi belki olur ama en azından inönü stadının kapısı falan aynı şekilde kullanılabilirdi. hatta ben olsam yeni stad yerine inönü stadını revize ederdim.

    açıkçası ben bu stadta bizim stadtaki atmosferin ve etkinin olabileceğini düşünmüyorum. medyanın ve tinercilerin gazına gelip ''beşiktaş 10 yıl şampiyonluğa ambargo koyar.'' gibi saçmalıklara inanmayın sevgili kardeşlerim. (u: :])
App Store'dan indirin Google Play'den alın