• 173
    gsw'nin yıldız oyuncusu. bence en önemli özelliği çabukluğu. zira bunun sayesinde hem asistini hem şutunu hem de penetresini yapabiliyor. jordan'dan çok stockton'a benziyor zira post up'ı falan neredeyse hiç yok. yalan söylemiş olmayayım çok da izlemedim. ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki 90'larda nba'de oynasa en fazla 1 sene oynar sonra da avrupa'ya postalanırdı. zira bugünün nba'inde savunma anlayışı 90lara göre çok geride. michael jordan'ı zamane detroit'in bad boysları bildiğin dövüyordu sahada. bugün o tür savunmaların 20'de 1'i yok. tabi ki her oyuncuyu her süperstar'ı kendi zamanına göre değerlendirmek gerekir ama 90ların nba'i tarihin en iyisiydi. takımı gsw'nin bulls'un rekorunu kırması bence hiçbir anlam ifade etmiyor zira o takım ve o lig korkunç zordu. her takımda en az 1 süperstar bulunuyor ve maçı kazanırken bile size kan kusturuyorlardı.

    açıkçası jordan, stockton, malone, payton, ewing, barkley, olajuwon, morning, pippen gibi adamların bırakmasından sonra (özellikle jordan) nba'i izlemek hem de teknoloji o zamanlara göre çok çok ileride olmasına rağmen pek keyif vermiyor. lebron, durant, westbrook, curry vb iyi adamlar hoş oyuncular ama özellikle david stern'in jordan sonrası izlenme oranları korkunç düşen nba'i daha izlenebilir hale getirmek için yüksek skorlu maçlar olsun mantalitesiyle getirdiği garip garip kurallar ki en başında alan savunmasına müsaade etmek gelir, nba'i benim gözümde daha sıradan hale getirdi.

    bilmiyorum, belki ben eski kafalıyımdır, artık ewing tarzı pivotların vaktinin geçtiğine inanmak bana zor geliyordur ama herhangi biri curry'i jordan'la kıyaslama olaylarına falan girerse kalbini kırarım. ve bugün ortalıkta ben süperstarım diye dolaşanların alayına tek başına flu game'i yeter der konuyu kapatırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın