• 172
    şu an jordan' dan iyidir. tabii basketbola 2 kez veda edip 40 yaşında 3. kez basketbola dönmüş olan jordan' dan.

    bu adam su an nba' in oyun anlayışını değiştirdi, doğru. yarı sahayı geçer geçmez şutu savunulmaya başlanıyor hatta. shaq da nba' de oyun anlayışını değiştirmişti. kural değişikliklerine bile neden oldu denebilir.

    ama jordan... o dünya spor tarihinin yönünü değiştirdi.

    miles davis' in bir sözü vardir: "müzik mi? sanırım bir iki defa yönünü değiştirdim" jordan da böyle iste. basketbol mu? sanırım bir iki defa yönünü değiştirdi.

    yüzükler, ödüller, rekorlar elbette çok önemli birer kriter ama jordan' i jordan yapan bambaşka şeyler vardı. somut örneklerle aciklanamayacak soyut şeyler vardı. magic johnson jordan için "bazen sahada öylece durup onu seyrederdim" demiş, bir başkası "gözlerine bakarsanız kaybedersiniz" demiş. ama denen en güzel söz bu belki de "nba' deki her oyuncunun yeteneğini jordan ile kiyaslayabilirsiniz ama jordan' in yüreğini kimseyle kiyaslayamazsiniz"

    abartıyor olabilir miyiz? belki evet zira ben zamanın ruhu denen kavrama çok inanırım. jordan belki bugün draft edilen bir çaylak olsaydı bu kadar efsane olmayacaktı. hatta ileri gidiyorum bugün jordan' dan dağ estetik smaçlar yapan oyuncular var bence. ne var ki jordan, smacın ne kadar estetik olabilecegini gosteren adamdi iste.
App Store'dan indirin Google Play'den alın