resim
Ivan Bebek
Görev:Hakem
Yaş:47
Uyruk:Hırvatistan
Görev Aldığı Maçlar
  • 74
    17.03.2016 braga fenerbahçe maçını bence kötü yönetti. verdiği penaltı kararı ve akabindeki kırmızı kart yanlış. direkt skora etki etti haliyle. ilk yarıda kendi takım arkadaşına kızıp topa vuran de souza' ya verdiği kart da bence abartıydı. zaten souza da o yüzden çıldırdı o kadar. vitor pereira' yı da atmayabilirdi. ancak; tüm bu yazdıklarıma rağmen penaltı pozisyonu hariç hiçbir kararında eyyam yapmadı. gördüğünü, inandığını çaldı. aynı pozisyon braga ceza sahasında olsa penaltı çalmazdı. yani belki türkiye' ye belki de fener' e bir antipatisi vardı(penaltı pozisyonu için diyorum), adını da koyalım kötü niyeti vardı. penaltı pozisyonunda kötü niyetli olduğuna inanıyorum kısaca ve tekrar belirtiyorum; skora direkt etki eden ciddi bir hata yapmış, bir avrupalı hakemin vermemesi gereken bir penaltı kararı ve kırmızı kart vermiştir. fener' in elenmesinde en önemli faktördür dolayısıyla., bu tamam.

    benim dikkatimi çeken ise başka bir şey oldu. aynı hataların bu ülkede fener, galatasaray ve beşiktaş lehine yapılıyor olduğu bir gerçek. saçma sapan bir sezon geçirdiğimizden çok konuşulmuyor ama lehimize de(galatasaray lehine yani) berbat penaltılar verildi bu sezon. gelelim dikkatimi çeken noktaya; bariz şekilde fener aleyhine ciddi bir hata yapılmasına rağmen fenerli oyuncular kuzu gibiydiler. haksız bir penaltı ve kırmızı kart verdi ama bir tane fenerli oyuncu hakeme dokunamadı. volkan dellenip hakemin üzerine yürüyemedi. bir hışımla kalesinden fırladı ve yanlış görmediysem sarı kart yedi. volkan şen kırmızı karttan sonra bir anlık gafletle hakemin kolunu tuttu, bebek' in öyle bir bakışı vardı ki fenerli görevli volkan' ı azarlıyordu ''napıyorsun sen ya'' diyerek.

    demek ki neymiş? caner' in, volkan' ın o atarlı giderli halleri bir karakter meselesi ya da kontol edemedikleri bir durum değilmiş. tamamen türkiye' deki ortamdan dolayıymış. saha dışında normalde çok iyi insan olan ama sahada kendini kaybeden bu cengaverler avrupa sahalarında kendilerini kaybedemiyorlarmış demek ki.

    altını çizerek söylüyorum, fener bence turu hakem hatasıyla verdi ancak bu başka bir konudur, fenerli oyuncuların bu ligde hakemi yok sayması başka bir konudur. aziz yıldırım yiyorsa bassaydı hakem odasını dün gece, volkan şen yiyorsa o hakemin kolunu tutup hakemin bakışını gördükten sonra da hakemin üzerine gitmeye devam edebilseydi. demek ki hakeme o güven verildiğinde, kurallar kitapta yazan şekilde uygulandığında, adam kayırma olmadığında, araya adam sokulamadığında haksız kararlar karşısında bile fenerbahçeli futbolcular sahada hakeme saygı duymayı becerebiliyorlarmış. geyik yapılıp duruyor ya hani dün sahada salih dursun yoktu iyi ki diye. hakemin çizdiği portreye bakarak diyorum ki salih dursun o aptallığı bu hakeme yapsaydı bu hakem o kartı saha ortasında salih dursun' a lokma lokma yedirirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın