resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 4953
    euro 2012'nin en iyi oyuncularından biri mario balotelli'ydi. sanırım bunun tersini düşünen yoktur. prandelli yönetimindeki italya balotelli'nin golleriyle hiç beklenmedik şekilde finale çıkmıştı. finalde ispanya'dan küsküyü yemişti.
    2011-2012 sezonunda mario balotelli manchester city takımının oyuncusuydu, mancini ile sürekli problemler yaşamış toplamda 12 maç kadro dışı kalmış, bir de sakatlık yaşamıştı. şimdi istatistiklerine baktığımda tüm kulvarlarda toplam 1800 dk forma giydiğini gördüm o sezon. o maç trafiğinde oyuncu başına 4500dk ların bulunduğu ortamda hem de. aynı dönemde milli takımda ise * yani elemelerin kritik maçlarının olduğu dönemde 3 kez milli kadroya alınmış ve toplam aldığı süre 50 dakika. ama italyanlar tereddüt etmediler, çünkü balotelli oynamasa bile o takımın bir parçasıydı ve sakatlığından kurtulmuş ve motive olmuş bir oyuncu olarak mario turnuvaya damgasını vurdu.

    buradan gelmek istediğim noktaya geleyim. milli takım o ülkenin en formda oyuncularının karmasından oluşan topluluk demek değildir.
    milli takım herşeyden önce bir takımdır. bir takım olmak süreç isteyen beraber oynamak isteyen, hatta beraber yatıp kalkmak gerektiren bir olay.
    söz konusu sezonluk performansı inişli çıkışlı diye 23 kez milli olmuş yani 23 kez o kamplarda yatıp kalkmış 25 yaşındaki bir oyuncuyu eğer tüm sakatlıklarından kurtulmuş ve sorunlarından arınmış ise, sırf kötü bir sezon geçirdi diye almamazlık yapmak çok doğru olmayabilir. fakat oyuncunun milli takım için ne anlam ifade ettiği , milli takımda , kamplarda, arkadaşları arasında ve hatta taraftarlar tarafından nasıl görüldüğü de çok önemli. ayrıca bizim gibi her sene yeniden yapılanmaya giren bir milli takım söz konusuysa bu mantık çok da doğru olmayabilir.

    tesadüf bilgi: semih 2015/2016 sezonunda galatasaray'da şu ana kadar tüm kulvarlarda yaklaşık 1800dk forma giymiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın