resim
Phillip John William Cocu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Vitesse
Yaş:53
Uyruk:Hollanda
  • 21
    bazı yazarlar gerçekten yüksek bir çıldırtma potansiyeline sahip. bu nasıl sığ bir düşüncedir. tesisleri mi gezdiniz, röportaj mı yaptınız, cocu'nun amcaoğlu musunuz? hollanda altyapıları zaten dünyanın en iyisi olarak ün yapmış durumda. şimdi bunu herkes aşağı yukarı kabul ediyor. bu bilgiye sahip olanlar, harıl harıl hollanda'da bütün takımların altyapısını mı gezmiş olmak zorunda veya görev alan kişilerle röportaj yapmış olmak zorunda mı ?

    arkadaş yukarıda "çok ciddi altyapı çalışması almış" diyor. evet almıştır. adam hali hazırda onca sene altyapıda görev yapmış. görev yaptığı takım orhan atik'in galatasaray u19'u değil. orhan atik değil 5 sene, 35 sene de görev alsa altyapıda, ne kendisi ne de altyapı gelişir. çünkü sistem baştan çarpık. kendisinin bilgi birikimi de yetersiz. olay illaki altyapıda görev almak değil. gelişmek ve geliştirmek. cocu ve diğer hollandalı antrenörler veya doğru yapılanmış altyapı görevlerinde bulunan antrenörler çok güzel tecrübeler ediniyor ve aktarıyorlar. ha sen illaki "altyapıda neler yapıyorlar tek tek açıkla." dersen onu bizzat bilemem. "psv altyapısında ilk gün: bugün çocuklarla tanıştık." şeklinde bilgilerim yok. görüldüğü üzere bilmediği konularda "bilmiyorum." deme erdemine de sahip hava sıkan o yazarlar.

    depay örneğinde kendi ağzıyla adamlar bu işin piri demiş. e işin piri olduğu için iyi bir eğitim aldığını söylüyoruz ve bülent korkmaz'la karşılaştırmanın abesle iştigal olduğunu savunuyoruz.

    neyse sözün özü; iyi, hoş, eğitimi sağlam ve gelecek vaadeden bir teknik direktör kendisi. eski futbolcusu olmasından mütevellit, gelecek senelerde barcelona'da td'lik yapacakmış havası var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın