• 47
    mehmet demirkol'u seversiniz sevmezsiniz o başka konu. ama programlarının bir tanesinde güzel bir şey demişti. madem herkes üye olmak istiyor o zaman başvuru sayısı niye bu kadar az. bu tarz haklar verilmez alınılır. o kadar çok kişi üye olmak istemeli ki zorla açsınlar üyeliği. o yüzden herksin başvuruda bulunması gerekiyor aslında.

    bakın herkes üye olmasın. kaliteli insanlar (diploma kalitesi değil) üye olabilsin istiyorum ben. galatasaray da liseden kopmasın o aselet kalsın. lisecilerden kopsun istiyorum.

    bir yazara attığım mesaj vardı. aynen buraya yapıştırıyorum.

    "ben sana katılmıyorum. o fiyatın temsil ettiği bir olgu var. asıl o olguya ulaşsak çok güzel olur.

    şimdi dışarıdan gelen insanlara yanlış hatırlamıyorsam 10.000, liseden gelenlere 600 tl.

    bu 600 tl aslında şu. galatasaray kültürüyle büyümüş gençleri okuldan sonra bu kültürün devamı gelsin diye içeri alma amacıyla bu fiyat konmuş. zira öğrenci adam 10.000 tlyi nereden bulsun? ama amacından şaşmış bu kavram. 35 yaşında, işinde gücünde adamın bu parayı ödemesi su istimal oluyor aslında.

    benim iddiam şu. bu ülkede çok düzgün, vasıflı iyi lise ve üniversitelerden mezun ama para kazanamayan insanlar var. ön kabul şu. galatasaray kültürü insanları ve toplumları geliştirebilecek bir oluşum. ki bana göre galatasaray'ın böyle bir sorumluluğu da mevcut. oturmasını kalkmasını bilen, üsluplu, gelişmeye açık, akıllı, vasıflı gençleri kulübe sokmak lazım. burada benim bunu savunmamın sebebi. galatasaray lisesinin vermeyi amaçladığı kültürü daha büyük alanlara yaymak. bu noktadan bakarsak lise mezunu, üniversite okuyan ve ya bu iki kurumu bitirdikten sonra belli bir süre geçmemiş genç insanlara 600 lira aidat olsun.

    izninle bu noktada konuyu kesip bir iki masonik adetten esinlendiği söylemem lazım. masonlukta üye alımında önemli hususlardan 2si bu düşünce doğru itti beni. birincisi elitist bir açıyla kendisine bir şeyler katabilecek insanları arasına alır hem yeni üyeyi hem de eski üyeleri büyütür. belli bir kalite arar. belli bir kalitedeki insanları daha iyi seviyeye getirmek ve bu seviyenin üyelerin bulunduğu çevreyede sirayet etmesini umup insanlığı büyütme amacını güderler. ikinci husus ise zenginlik zorunluluğu. ama masonik manada zenginlik sorumlu olduğun kişilerin (bunlardan biri üyenin kendisidir) ihtiyaçlarını karşılayabildikten sonra cebinde parası olan insan zengindir. yani derler ki... sen benim aidatımı vereceksin diye çocuğunu mahrum etme. sular kesikken iphone'la gezme vs. vs.

    işte 30-35-40... yaşlarına geldiğinde insanlardan tam aidat alınsın. ama benim tezime göre hem gençleri bu kültüre dahil etme amacı güderken hem de 10.000 tl istemek imkansız ve hatta çok kötü bir şey.

    bu düşük aidatın manası gençler kulübe girsin. bu ülkenin her yerindeki kaliteli, adab-ı muaşeret ve üslup bilen, kalifiye gençler galatasaray'ın içine rahat girsin galatasaray kültürünü hem büyütsünler hem de büyüsünler. ben bunu isterim açıkçası.
    (26.02.2016 22:00)
    "

    dediğimin özeti şu. lise ve ya üniversite mezunu genç insanlar galatasaray'a herkesten kolay üye olsun. tabi ki kalite kalite kalite... gençler kaliteli büyüklerle ve galatasaay kültürüyle büyüsün (ben de) istiyorum. bizler ve büyükler (21 yaşındayım bu arada) galatasaray kültürü ile gelişelim çevremizdekileri de geliştirelim. galatasaray liseden kopmasın. o güzel liseyi, o güzel 600 seneyi tüm ülkeyi bir okul haline getirerek büyütelim. yeni çocuklar büyüsün, galatasaray'ın okullarında sporcu olarak yetişsin. belki sporcu olmasınlar ama iyi insanlar olsunlar. karısını döven, yere tüküren, el ele tutuşanları ayıplayan galatasaray'ın adını ağzına alamasın. çok şey istiyorum, çok şey hayal ediyorum...

    hepsini anlatmayı da çok istiyorum aslında. kabul buyurulur ve ye abuyurulmaz. ama hepimiz güzel hayelleriyle çocukluk sevgisini her yaş yaşayan insanlarız. bu hayallerimizin en azından olabilme ihtimalinin var olması için bu hamle olmalı.

    galatasaray'a zarar vermeden, galatasaray'ı, galatasaray'la, kendimizi büyütürken büyütelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın