• 33
    "bu ayrilik nereden çikmis anlamiyorum" diyen zat. simdi anlama ile ilgili bir beyinsel fonksiyon eksikligi olmasi ihtimali disinda cok basitce anlasilir sekilde anlatalim;

    galatasaray spor kulubu tuzugu ortadadir. bu tuzuk uyarinca galatasaray spor kulubu'ne uyelik icin 5 kategori vardir:
    a grubu galatasaray lisesi'nde en az iki yıl okumuş olanlar,
    b grubu kulüp başkanının önerisi ile takvim yılı başına en fazla 15 kişi, başka bir kayıt aranmaksızın üye olabilir,
    c grubu en az 5 yıl süre ile amatör veya profesyonel olarak kulüp adına yarışmalara katılmış, spor yaşamını kulüpte tamamlamış, bu hususu gençlik ve spor genel müdürlüğü veya ilgili federasyondan alınan yazılı belge ile kanıtlamış ve spor yaşamını tamamladıktan sonra 5 yıl içinde üyeliğe başvuran sporcular (kulüp menfaatleri doğrultusunda transferi gerçekleşen sporcular yönetim kurulu kararı ile spor yaşamını kulüpte tamamlamış olma koşulundan muaf tutulabilirler),
    d grubu en az 5 yıllık üyelerin çocukları ve eşleri (ne demek bu? su demek. 2 sene galatasaray lisesinde okumus olan kisilerin cocuk veya esleri.)
    e grubu; yukarıdaki grupların dışında kalanlar. biz. halk. tum galatasaraylilar. her turlu siniftan, siyasi gorusten, yetkinlikten gelen insanlar. tabii bize yer kalirsa. neden? cunku tuzuk diyor ki a ve c grubu icin alinacak uyelere hiçbir sayısal sınırlama uygulanmaz. diğer gruplardaki uye adaylarindan uyelik hakki kazanacaklarin sayisini yonetim kurulu her sene belirler ama toplam uye sayisi da 400'u asamaz. yani? yani e grubuna yer yok. bir iki uyelik yeri varsa da iste kenan imirzalioglu, kivanc tatlitug falan aliyor geriye de yer kalmiyor.

    bitti mi? nerdeee? burasi galatasaray. esitsizligin, ayrimciligin, liseciligin, en dar adam kayirmaciligin mabedi burasi. galatasaray'a uye olmak icin 10 bin lira vermelisiniz en az. normal bir bedel sayilabilir bazilarinca. bence fazla ama diyelim ki normal olsun. o zaman tum uyelerimizin 10 bin tl vermesi gerekir degil mi? degil iste. galatasaray lisesinde 2 sene okuyanlar 500 tl vererek uye oluyorlar. sen hasbelkader uye olabilecek olsan vereceginin yuzde 5'ine. bu nedir lan? bu nedir? bu pis ayrimciliginizdan, bu ikiyuzlulugunuzden hic mi utanmazsiniz? "bu ayrilik nereden çikmis anlamiyor"mus bay askin. o onun anlama yetisiyle alakasi bir sikinti. onun kurunun yeri de suphesiz galatasaray divan kurulu degil, baska bir makam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın