• 5099
    içinde fazlaca iyi gün(çekirdekçi) taraftarı bulunduran grühtur. gözlemlediğimiz, eleştirdiğimiz her olay için bakın dışarıda böyle böyle oluyor diye ahkam keserken takımları batarken takımlarına sahip çıkan dortmund taraftarından bahsetmezler ama dortmund'un futbol mekaniğinden bahsederler bilmiş bilmiş. özellikle kara sezon'dan sonra yaşanan yükseliş sezonunda tribün kültüründen uzak sinema/tiyatro seyircisine bağlamaktadır. iyi oyun yoksa bende yokum diyorlar. ancak dibe vurma metaforundaki dip olması gereken taraftar da yok ortada, takım sonsuz karanlığa doğru süzülüyor öylece.

    deplasmanlar neden zordur?
    galibiyet serileri neden hep ev lerinde olur klüplerin?
    bu klüp rm'ye dördüncü geliyor diye nasıl stoper sokturmuştur mou'ya?
    dördüncü yıldızı kim kondurdu logonun üstüne?
    .
    .
    .

    bu gider böyle bir takımı vezir de eden rezil de edebilir taraftar. bu sene idari ve teknik bir çok hatanın ötesinde bir önemli etmen daha var ki unutulmaması gereken; bu taraftar bu takıma inanmıyor. yeniçeri diye takımı bölmekle itham ettiklerinden daha fazla sneijder'ciler selçuk'çular diye bölüyor takımı.

    ez cümle takımı tekrar ayakta görmek istiyorsa önce takımına o forma altında mücadele edenlere inanmalı maçın başından sonuna kadar destek olmalı, o sahayı tekrar rakipler için cehennem haline getirmelidir. aksi halde bu serbest düşüş zaman mevhumundan bağımsız devam eder.

    not: herkesin bilinçaltında 10-11 sezonundan sonra yaşanan diriliş olabilir. ancak şu an onu yapabilecek ne yönetim ne de hoca ortada var. ayrıca uefa kriterleri diyor ki:
    -sattığından fazla bonservis ödeyemezsin,
    -65 m € maaş bütçesini aşamazsın diyor

    diriliş için eski reaksiyona çok güvenmemek lazım, bu hikayenin yeni bir senaryoya ve gerçek bir başrol kahramanına(gs taraftarı/14 senelik çile çekenler gibi) ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın