• 524
    messi arkasında xavi ve iniesta ile oynadı diye bu kadar iyi diye yorumlar yapıldı çoğu zaman.

    ben de olaya şöyle bir bakış açısı kazandırayım, bu iki oyuncu, xavi ve iniesta; messi ile beraber oynadıkları için bu kadar iyi olmuş olmasınlar?

    atış serbest ise ben de salladım bakalım, ya tutarsa?

    adam 5-6 kişinin içinden geçiyor, kuğu dansı yaparak gol atıyor, asist yapıyor, frikik atıyor, ceza sahası dışından şut da çekiyor. bunun iniesta ile ne alakası var?

    ronaldo real madrid'e geldikten kısa bir süre sonra sadece gol odaklı düşünen bir oyuncu oldu. manchester united kadrosundayken daha estetik, daha yaratıcı ve daha takım oyuncusu gibi oynuyordu. neden sonra real madrid'de değişti işler?

    yoksa arkasında paul scholes, darren fletcher, bir sezon da olsa owen hargreaves falan var diye miydi? onlar olmasa olmaz mıydı?

    messi vs ronaldo güzel bir kıyaslama, messi bir adım önde. ama bunun iniesta ile, khedira ile oynaması ile falan alakası çok fazla yok. elbette muhakkak vardır, iniesta gibi bir adam dünya futbolunda emsali yok. ama messi'nin bu kadar yüksek performansının başlıca etkeni olmasını söylemek saçma.

    şuna da ayrıca ayar oluyorum, messi saf yetenek, ronaldo çalışma ürünü. sanki messi la masia'da paso yatıyordu, ronaldo da umut gibi bir şeydi, yonta yonta bu kadar oldu. eğer öyle bir şey varsa ronaldo ne yedi içtiyse bizim altyapıdaki çömezlere de aynısını yaptıralım, küçük küçük ronaldolarımız olsun.

    ikisi de azami derece yetenekli, ikisi de son derece çalışkan, dünyanın en iyi iki oyuncusudur. ama biri daha farklıdır. dünyanın ikincisi olmak da bence büyük bir problem olmamalı. hem de messi gibi bir adam ile kıyaslanıyorsan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın