• 12
    (bkz: #1917188) nolu enty'de yazdıklarımla "bağzı" suser'lerin okuduklarını anlama ve algılama sorununu gözler önüne sermişim. nasıl olmuş peki bu? ne demişim?

    "aşırı obez değildim ama o yola doğru emin adımlarla yürüyordum. en son tartıldığımda 73 kilograma çıkmış ve sonrasını hatırlamıyordum."

    şimdi ne anladık bu cımbızladığım yerden? obez değilim ama o noktaya gidiyorum demiş miyim? evet. yani kesin obezim dememişim değil mi? evet.
    en son tartıldığımda 73 kiloydum, sonrasını hatırlamıyorum demişim. peki bundan ne anladık? bilinen kilo 73, gerisini yani fazlasını bilmiyorum. neden? çünkü tartılmadım. bu cümlemden daha fazla kilolu anlamı çıkar mı? evet.

    e peki şimdi dalga geçmenin, bilmem ne kilonun ya da boyu burada gelip yazmanın bir anlamı var mı? yok.. güzel güzel eleştirini yap, beğenmediğin bir konu varsa söyle ama dalgaya alarak yazmak neyin nesi? ha ayrıca kilo konusundan değil ama nefroloji bölüm doktoru "obezliğe doğru gidersin böyle yersen" demiş ve beni uyarmıştı. vücut kitle endeksim ölçüldüğünde "fazla kilolu" olarak ölçülmüş ve yağ oranım fazla çıkmıştı. dikkat etmezsem "obezliğe doğru emin adımlarla yürürsün" uyarısı suratıma tokat gibi indi. şimdi güzel kardeşlerim, sizin kaç kiloda olduğunuz sikimde değil. yani, kaça düşmek istediğinizi ve bunun için çalışıp çalışmadığınızı bilemem. başımdan geçen bir olayı uzun zaman sonra sözlüğe dönerek yazdım. belki benim gibi tipler vardır da yapar diye entry girdim, ki nitekim bir arkadaş yaptığım diyetin ayrıntılarını sordu özel mesaj yoluyla.

    insanlarla dalga geçmek yerine, güzel güzel yazarsın. karşındaki de seni güzel güzel dinler ve eyvallah der. ama boktan bir mevzu için taşak geçmeye kalkarsan, taşak konusu olursun. kapiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın