• 140
    macin ilk yarisinda görmek istedigim bir galatasaray vardi sahada. bundan önceki maclarda sneijder ile koordinasyonu saglayamayan takim, bu macta tam da sneijder'in oynamak istedigi gibi yani tek pas oyunu oynadi. tek paslar ve ayaga paslarda basarili olursaniz yenemeyeceginiz takim yok. cunku rakibin topu sizden almasi oldukca zorlasiyor.

    ne yazik ki, bu pas oyununa ayak uyduramayan bir forvetimiz vardi sahada. umut bulut yerine örnegin elmander olsaydi ilk yarida mac 3-4 farka rahat giderdi. öyle muhtesem bir golcuye ihtiyac yoktu aslinda. ritme ayak uyduran ve yakaladigi her 2-3 pozisyondan birini gol yapabilen bir forvet bize yeterdi.

    ikinci yari ne olduysa yine mustafa denizli'nin galatasaray'ina döndu takim. buna ister bilal'in sakatligi deyin, ister gevseklik deyin ama ben oyuncularimizin isterlerse ve motive olurlarsa cok kaliteli top oynayacaklarina inaniyorum. bilal yerine donk girince takim gevsedi. pas oyunu bozuldu. futbolcular ayaklarina gelen topu tek pas yapmaktan ziyade ayaklarinds gevelemeye basladilar. ama donk'un da girmesi kafa toplarinda biraz olsun defansimizi saglamlastirdi.

    her iki bekimizin boylari o kadar kisaydi ki, ceza sahamiza gelen her orta tehlikeli oldu. genel olarak kisa bir takim vardi zaten sahada. buna muslera'nin da kötu gununde olmasi eklenince hava topundan gol yedik. kabus gibi bir ikinci yari neticesinde turu gecmeyi basardik.

    bu mactan cikarilmasi gereken ders su olmali; "tek pas ve ayaga oyun"

    forvete bu pas trafigini umut bulut'tan daha iyi yapacak podolski cekilmeli. kanatlar da olcan ve yasin'den olusmali. bu mactaki ilk yari oyunumuz gelip gecici bir sey degilse ve surdurulebilirse, cimbom bir nebze olsun kendini toplar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın