• 152
    okulu bitirme şansları birer birer yok olan tonlarca hastayı barındıran, türkiye ve kktc çapındaki neredeyse tüm okullarda temsilciliği bulunan örgütlenme. kayhan berberoğlu, okan kızılırmak, rahmetli murat elsaleh, "ultrasmovement" sabri sofuoğlu ve etrafındaki bir avuç adamın nur içinde yatsın alpaslan dikmen tarafından o dönemin unutulmuş tribünü eski açık'ta misafir edilmesiyle yola çıkmıştır. ultraslan öncesi dönemde boğaziçili aslanlar, yıldız teknik ya da gülhaneli aslanlar gibi pankartlarıyla tribünlerde varlığını duyuran üniversite öğrencilerini bir araya getirmiş; hem üniversite öğrencilerinin maça gidiş gelişteki külfetini azaltmış, hem de tek maçlık taraftarlar ve çoluğu çocuğuyla gelen maddi durumu çok da iyi olmayan ebeveynlerin mesken tuttuğu eski açık'ı kapalı ile yarışır hale getirmiştir. tribündeki ilk sezonlarında takım iç sahada 17'de 17 yapmıştır, şakayla karışık öyle de bir istatistiği vardır.

    olimpiyat stadına geçilen dönemde bütün tribün gruplarının aynı tribünde beraberce yer alması kararlaştırılmıştı. kuruluştaki kemik kadronun mezun olup hayata atılmasının ve olimpiyat stadıyla özdeşleşmiş çilenin üzerine tayfa ile birlikte bir sezonu geçirmek üni'yi oldukça hırpaladı. 2004-2005 sezonunda mabede dönüşte ikinci bir yara aldı oluşum, eski açık tribün yoktu. rivayet odur ki, sezon açılışı olan konyaspor maçında yeni açık üst'ün kapalıya yakın köşesinde asılan üni pankartının arkasındaki insan sayısı bir elin parmakları kadardır. yine de kapanmadı, "bitmez" haykırışları eşliğinde alttan gelen yeni neslin bayrağı ele almasıyla toparlanma sürecine girdi. ertesi sezon yenilenen eski açık ile tekrardan şaha kalktılar.

    gecenin bir yarısı karanlık bir sokağa yanaşan bir araca binip yüzlerce kilometreyi sırf iki saat bile sürmeyecek maç için tepenlerin, bilet için sabahlarken final sınavına çalışmaya çalışan, mezuniyet hesapları ile üç puan hesaplarını birbirine karıştıranların hikayesidir aslında. kuruluşunda çıkardığı polarlar efsanedir. 2008 döneminde çıkardığı polarlar ise yarım boy farkla ikinci sıradan gelmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın