resim
Łukasz Józef Podolski
Takım:Górnik Zabrze
Mevki:Sol Kanat
Yaş:39
Boy:1.82
Uyruk:Almanya
  • 2154
    ben elimde podolski, muslera, sneijder, sinan gibi adamlar varsa, bu adamlardan bazıları takım kötü diye göndermem, yerlerine onları tamamlayacak adamlar alırım mesela. podolski de bize çok büyük katkı sağlayabilecek bir adam bence.

    osmanlıspor'un aldığı papa alioune ndiaye, 330 bin euro'ya osmanlıspor'a transfer edilmiş. bu adam net bir şekilde orta saha, sanırım osmanlıspor kendisini biraz daha ileride kullanıyor. yine adamlar çoğumuzun, roma'nın istediği lawal'ı bedavaya aldılar. lawal sanırım sezon başı eskişehir kurbanı oldu. adamlar herkesi tarık çamdal stili satmaya çalıştığından, roma'dan da 136013 milyon euro istemiş olabilir. sonuçta lawal da şu an osmanlıspor'da.

    bir an için hiçbir halt yiyemeyip sadece 500 bin euro'ya şu ikiliyi orta sahaya aldığımızı düşünün. linnes, denayer, carole, ndiaye, lawal derken, 5 tempolu isim etti bile. ki denayer olsun, carole olsun, linnes olsun arkaya atılan toplarda süratini de kullanabilen adamlar. carole arada arkasına adam kaçırıyor mu ? evet. dany stilinde ama daha az saatli bomba görünümüyle o topu alıyor mu ? genelde evet.

    yani muslera-carole-koray-denayer-linnes-ndiaye-lawal ile zaten tempo anlamında geri dörtlü ve orta ikili olarak bir yerlere geliyoruz. evet melo mükemmel bir adamdı. ama şu an melo muadili bir adam almaya kalksak, çok para veririz. melo'nun ilk iki senesinde daha çok gördüğümüz topu önüne katarak ileri taşıma olayını bir seviyede lawal da yapıyor. zaten o olayı çok iyi adamın. ndiaye'de bu işi yapabiliyor. ve savunma olarak da sıfır olmamalarıyla birlikte, çabalarıyla ve fizikleriyle o savunmayı süsleyen adamlar bunlar. tabii ikisi de melo'nun yarısı kadar zeki savunma yapıyodur ancak. ama beklerle, stoperlerle ve orta sahalarla yapacağımız fizik gücünün öne çıktığı, süratin de olduğu savunma, harika takım savunması olarak dönebilir bize.

    böylece elimizde muslera-carole-koray-denayer-linnes-ndiaye-lawal-podolski-sneijder-sinan oluyor. forvet hala boşta.

    podolski'ye löw'ün gelip izlediği maçları göstermek ve bu savunma performansını göstermesini istemek yeterli olur. podolski de bunu eminim elinden geldiği kadar yapar. kimse podolski'ye yıldırım gibi bir beki 80 metre kovala demiyor. ama o beki kaybedersen, yakalayamazsan başka bir yerde pozisyon al mesela. sneijder'in savunma katkısı zaten gereksiz şekilde çok. adam alakasız yerlerden bile top çıkartıyor. bitap düşüyor artık. sneijder'e daha da savunma yap demek, prandelli olmak olur ki, kendisi sneijder'i ön libero oynatmıştı. sinan ise son 1-2 maçında iyiden iyiye savunmasını da kovalıyordu. ek olarak benim galatasaray'da savunmaya en çok yardıma gelen adam olarak tanımladığım bruma katılacak bu takıma.

    forvette de mümkünse duran top savunmasına katkı verecek, elmander stili bir adam bulmalıyız. elmander stili olmalı, çünkü oynayacağımız oyun takım savunmasının çok iyi yapılacağı, topun bizde kalacağı bir futbol olacak.

    evet, futbolda bazı şeyler zor. izleme, adam bulma, o adamın uyum sağlaması falan. ama tekrar söylüyorum, futbol atom fiziği falan değil. değil yani. sözlükten sinan ve sneijder iyi futbolcular diyen 5 kişi, mustafa denizli'den iyi yönetir bu takımı. hamza'dan da iyi idman yaptırırlardı.

    şimdi lawal ve ndiaye'yi almak birkaç milyon euro'ya patlar. o yüzden bu adamların benzerini bulacaksın. tempolu, fiziği iyi, yeteneği belirli bir seviyede olan ve çalışkan. osmanlıspor bu ikiliyi toplam 330 bin euro bonservisle getirdiyse, biz de 500.000 euro'ya bulalım be. 1 milyon euro da olur. bir zahmet!
App Store'dan indirin Google Play'den alın