• 22
    buyuk galatasaray devrimi deyip da kadro yazmak, selcuk inan gitsin, yok podolski satilsin bilmemne diye meseleyi yorumlamak tum resmi gorememektir, galatasaray'in sorunlarini anlayamamaktir.

    galatasaray bir buyuk devrim yasayacaksa, bu "liberté, égalité, fraternité"yle ovunen, emile zola okuduklari icin ozel olduklarini dusunen fakat aslinda yalnizca galatasaray lisesine gittikleri icin ozel olan bir guruhun neden fransiz ihtilalini cuvaldizin ucu kendilerine dokununca gozardi ettiklerini anlamaktan gecer: sen galatasaray lisesinde okudun diye 600 liraya uye olacaksin, lise disindaki herkes 10 bin lira odemek zorunda olacak, onlari da sirada bekletecek, iceri almayacaksin. hani "egalite"? ayni egalite nedense fon yaratmak gerekirken "galatasaray birlik olsun, herkes bileklik alsin" ortaya cikiyor. 1 milyon taraftar bileklik alsa hajrovic'in bonservisinin 4'te biri etmiyor!

    bu kulup tam 20 senedir surekli "finansal zorluklar" icinde. nedense bir turlu cozulemiyor! futbolda her 5 sezonda bir, basketbolda her 3 sezonda bir dibe vuruluyor. altyapilar cokmus, oyuncu yetistirilmiyor. hicbir takimda sureklilik yok, takimin en tecrubeli isimleri 3-4 yildir galatasaray'da. surekli vergi borclari ortaya cikiyor, galatasaray'i icerden sogusleyenlerin haberleri cikiyor. yillardir riva da riva konusuluyor, ama galatasaray her gecen gun geriye gidiyor. stat yapilmis devralinamamis, devlete para kazandirmana ragmen hirsiz muamelesi goruyorsun, stadin yollari yok, ulasim tam bir cile. galatasaray'in efsanelerinden terim, hagi, korkmaz, sukur, ve nicelerinin oyle ya da boyle bir sekilde kuluple baglari kopmus, kulup gecmisini cope atmis. galatasaray'in baskanlari surekli ve israrli bicimde taraftara yalan soyluyor, aldatiyor, bir dedikleri digerini tutmuyor.

    galatasaray devrimi icin takima, kulube sahip cikan bir taraftar gerekli- ancak o da ortada yok. isteyenler kulube zaten giremiyorlar, cogunluk da bununla ugrasamiyorlar. kalanlara de potansiyelini surekli 30-40 kisinin egosu icin cope atmak durumunda birakilan bir galatasaray kaliyor.

    sonuc: devrim filan olmaz, bu devran boyle gider...
App Store'dan indirin Google Play'den alın