resim
Lucien Favre
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:66
Uyruk:İsviçre
  • 76
    dün akşam hocamı internetten araştırırken çok çarpıcı bir detay gördüm.

    hepimiz bu adamı istiyoruz, kesinlikle bir futbol mantalitesi ve sistemi olan bir hoca. ismi var, tecrübesi ve cv'si azımsanmayacak bir seviyede. proje adamlarının başında gelen isimlerden biri elbette ve bu anlamda dünyadaki en kalitelilerinden de.

    ancak bu adam 1957 doğumluymuş. yani 58 yaşında. kasım'da da 59 yaşını bitirmiş, 60'ından gün alıyor olacak. hepimizin istediği o genç ve uzun vadeli teknik direktör tanımınını yaş konusunda biraz sıkıntıya sokuyor. şuna da katılıyorum, yaşı yine hala problem değil, zira nereden baksanız 8-10 sene daha üst düzey takımları yönetebilecek enerjiye de sahiptir. buna mukabil ülkemizdeki teknik direktörlerin bir takımda çalıştığı süreleri de dikkate alırsak (en fazla çalışan 4 seneyle fatih terim işte) hiç problem bile değil.

    kaldı ki bu adamın ismini bilen, ne iş yaptığını, hangi takımlarda nasıl bir izlenim bıraktığını bilen bir yönetici de var mıdır galatasaray'da, o da meçhul tabi.

    maksadım bu adamın yaşlı olması konusunda, ya da uzun vadede düşünülmemesi üzerine bir fikir üretmek değil, kesinlikle yanlış anlaşılmasın. sadece ben bu adamı daha genç zannediyordum. 50'li yaşlarına henüz gelmiş biri sanıyordum. bilmiyorum bu kanıya daha önceden benimle beraber ulaşan var mıdır. ayrıca adam hakikaten fiziksel olarak da çok genç duruyor. hiç 60'ına gelmiş gibi çökmüş biri de gözükmüyor.

    adam en başta kendisine bakıyor. bu adamın elbette takımı da genç olur, dinamik olur. hatta yaş ortalaması da düşer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın