resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 10780
    kendisinin bir eto'o performansı sergileyememesinin sebebi fiziğiyle alakalıdır. drogba gibi, eto'o gibi adamlar at gibi fiziğe sahip olup, 40 yaşına bile gelse üst düzey mücadele edebilecek kapasiteye sahiptirler. onları büyük oyuncu yapan da budur. her zaman kazanmayı arzular bu tip futbolcular. hangi takımda, hangi ligde olduklarını gözetmeksizin kazanmaya oynarlar. drogba'yı hatırlayın. 35 yaşında adam bizim ligdeki defansları sırtına alıp gol atıyordu.

    sneijder ise bu adamlardan katkat büyük karaktere ve kazanma arzusuna sahip fakat onlar kadar güçlü bir fiziğe sahip değildir ne yazık ki. şimdi fizik olarak eto'o ve drogba'yla kıyaslamak kendisini abes olur. adamlar tabiri caizse at gibi. sneijder fiziki eksikliğini, bu aşırı kazanma arzusuyla, adeta saha içinde kendini yıpratarak kapatmaya çalışıyor. 90 dakika boyunca adamın basmadığı yer kalmıyor. yeri geliyor defanstan top çıkarıyor, yeri geliyor rakibin kanadını kovalıyor, yeri geliyor orta sahada topu kapmaya çalışıyor, yeri geliyor önde pres yapıyor. şimdi sahada böylesine yıpranan ve ne kazanma isteğiyle ne de oynadığı futbolla kendisine ayak uydurabilen tek bir adamımız bile yokken kendisinden nasıl şapkadan tavşan çıkartmasını bekleyebiliriz? adam kariyeri boyunca böyle bir oyun stilini benimsememiş. şimdi ise fedakarlık yapıyor, her şeyi yapmak istiyor sahada. skorer kimliğini kaybediyor böylece.

    şu da bir gerçek ki, diğer oyuncular da en az onun kadar sahada kendilerini yıpratsalardı, takım bu kadar dibi görmezdi bu bir gerçek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın