• 1362
    trabzonspor 2011'deki şampiyonluğunu satmıştır. durum bu kadar basit.
    zira o şampiyonluğu federasyon trabzonspor'a tescil etse fenerbahçe'nin amatör kümeye kadar düşmesi gerekirdi. bunun olmayacağını açık açık belirtti muhtemelen hükümet ve hükümetin atadığı federasyon. trabzonspor yöneticileri usulen zaman zaman haklarını aradıkları izlenimini yaratmak için bir takım açıklamalar yaptılar.

    ancak asla aziz yıldırım'ın yaptığı gibi taraftarı örgütleyip yürüyüşlerle hükümete baskı kurmayı denemediler. oy vermemekle tehdit etmediler. inanın trabzonspor'un karadeniz bölgesinde böyle bir gücü var. hele akp ile aynı tabana hitap eden, çok defa da büyük oy almış mhp gibi bir alternatif mevcutken.

    dostlar alışverişte görsün. taraftarın gazı alındı. bir takım kişiler susmalarının karşılığında zengin oldu. trabzonspor'a ciddi katkılar sağlandı. mesele tatlıya bağlandı.

    şimdi zaten mesele tatlıya bağlanmış. trabzonspor ne yapıyor? güçlü olan bloğa kayıyor. niye? çıkarları onu gerektiriyor. diyor ki ben kirli sistemden taraf olayım, kirli oyunlardan nemalanayım.

    galatasaray'da ise lise muhalefeti sevelim sevmeyelim kapalı bir yönetim yarattığından ve çoğu lail yetişmiş genel kurul üyeleri henüz taviz verip bu kirli sisteme ortak olmadılar. dolayısıyla işte kazayla çok da büyük olmayan, hatta iki takıma da eşit sayılabilecek hatalarla bir maç galatasaray'ın lehine bitince böyle kıyamet kopuyor.

    ayrıca apc41'in (bkz: #1910504) numaralı entrysiyle hemen aynı şeyleri geçen sezon yazmıştım. o konuda benzer şekilde düşünüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın