• 494
    game of thrones takdir edersiniz ki dizilerin şahıdır.

    ama vikings de bence game of thrones kadar sağlam bir dizi. ikisini birbirinin yerine ikame etmem çok zor. ayrıca game of thrones ve spartacus gibi cinselliğe de abanmış değil. cinselliğin olması ya da olmaması beni çok rahatsız etmiyor, ancak diziyi cinsellik olmadan da çekici kılması yönüyle history channel takdiri hak ediyor. yine de extended versiyonunda ufak da olsa cinsellik olduğunu söylüyorlar, o konuda izlemediğim için pek bir fikrim yok. ama izleyin, pişman olmazsınız. ayrıca lagertha* isimli bir afet-i devran da oynuyor, içine düşülesi.

    keza spartacus de bayağı güzel. köle ayaklanması, kölelerin arasındaki anlaşmazlıklar vs çok güzel anlatılıyor.

    bu tarzdan farklı olarak homeland'i öneririm. kişiden kişiye değişiyor ama, 1. sezon biraz durgun ama fena değil. 2. sezon iyi, 3'le 4 bayağı güzel. deli sürüklüyor. 5. sezonu da geçmişe hürmeten izledim ama dizi boyut değiştiriyor ve biraz hayalkırıklığı ancak genel olarak oldukça güzel bir dizi.

    ekleme : bir de the last kingdom vardı bahsetmeyi unuttuğum. vikings hikayesini ingilizlerin gözünden anlatıyor gibi. 1. sezonu bitmiş durumda. fena da aksiyon yok. en azından got, vikings beklenirken izlenebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın