• 13
    birebir konustugum cok kisi olmustur, genelde de fikirleri konulari tartismisizdir. hatta bana kufur derecesinde laf ettigi halde sonrasinda insani bir sekilde konusmayi bitirdik hepsiyle. cunku bir konuyu tartismanin en onemli sarti karsindakine saygiyla yaklasabilmekte. senden kucukse ornek teskil etmen gerektigi icin saygi gosterirsin, senden buyikse gucendirmemek icin. hatta en son televizyon molasi twitter'da bana sahsi kufur ettigi icin cok sinirlenmistim, adami tanimam etmem iki kelime konusmuslugum bile yoktur. sirf derdi ne sormak icin twitter acip konustum. sonunda o da yaptigi agresifligin gereksizligini fark etti (bunu "bak hizaya geldi" demek icin degil, tam tersi buyuk bir erdem ornegi gerceklestirdigi icin soyluyorum) kusura bakmayin diyip duzeltti her seyi.

    bu adami ise anlamadim. kendisinin kim oldugu vey ne yazdigina dair de fikrim yok. ilk mesajinda olum'lu mesaj atti, daha benimle iki kelime konusmadan. anlamak icin soru sordugumda ise senin kim oldugun belli, benim de kim oldugum belli gibi bir sey soyledi. (bunu kotu manada soyledigini aciklamama gerek yok sanirim) ben de kendisine acik cek verdim, ben buradaki yazilari ve durumlari onemseyecek kadar kendimi ciddiye almiyorum, benim ne oldugum veya benle ilgili ne dusunuyor insanlar bilmiyorum, madem oyle yazismalari sozlukte paylsabilirsin ben de ogreneyim ben kimmisim. hem senin kim olduguna dair hicbir fikrim yok seni de tanimis oluruz dedim.

    cevapsa gerek yok, beni bilen bilir, seni gibileri de biliyoruz, soyunuz tukenmekte geri kafalisiniz gibisinden bisiler diyip guzel mesajini bana kimil zararlisi diyerek bitirdi. peki. yine kibarca konusmaya calistim. yine mahalle abisi gibi bilen bilir konusmasindan sonra da, karsindakine saygin yok, seni tanimak icin vakit harcayacagimi sanmiyorum, uzgunum, iyi aksamlar diyip bitirmeye calistim konusmayi.

    ama sunu gorunce: (bkz: galatasaray'ın mali durumu/#1909761) is degisti.

    oncelikle yapilan eylemin gerizekalilik olmasiyla birisine gerizekali denmesi arasindaki fark, durumu elestirmekle kisiye hakaret arasindaki farktir. daha ismini bilmedigi, iki kelam konusmadigi kisiye "olum"la mesaj atip sonra kimil zararlisi diye hakaret eden biri kalkip boyle bir durumu zaten elestiremez. yoksa ikiyuzluluk derler o ise.

    icindekini atamadiysa ve hala bir seyler soylemek istiyorsan laf sokar gibi alakasiz yerlere yazmak yerine mesajlasirken yazmaya devam edebilirsin. medeni insanlar kisiyi degil durumu tartisir. sana yasini basini sormadan saygiyla cevap veren birine saygisizlik yapip sonra karsilik bulamayinca alakasiz yerlere gizli kapakli yazarak devam ettiremezsin. acik acik yaz bari. hani benim kim oldugum belliymis ya, belli olsun tamamen.

    bu arada ben yasa falan bakmam, burada konustugum benden 15 yas kucuklere benden buyuklere gosterdigimden daha fazla saygi gosteriyorum. cunku iyiye ornek olalim su sacma ulkede diye derdimiz var. muhtemelen sen de 20'lerinin basindasindir, ne yazikki sen o saygiyi cok ugrasmama ragmen kaybettin.

    bu yaziyi da gizli kapakli olmaz o isler, derdin oldugunda acik acik yaz demek icin yaziyorum. sadece bundan sonra sahsi saygisizlik yaptiginda sana saygi gosterecek biri olmaz.

    aciklik getirmek icin: taraftardan 50milyon tl para cikarken %38'i direkt gelir vergisine, %5'ini mamule verdirip taraftarin parasini gereksiz yere parcalayan ve kus kadar birakan ise gerizekalilik dedim. ozeti bu. cok daha basit ve pratik yollarla taraftarin parasini direkt kulube katabilecekken aracilari ve devleti araya sokup taraftari enayi yerine koymak gerizekaliliktir cunku.
    gecen sene takimi kendi haline biraktigi icin sampiyon olmus takima mudahale etmeye kalkip takimi ve takimin gelecegini ipotek etmis fenerbahceliye de angut dedim. agzimdan daha kibar bir soz cikmaz cunku bundan sonra.

    ekleme: anlaman icin ne yapayim cizerek mi anlatayim bilmiyorum ki. meet joe black'te dedikleri gibi hayatta kesin olan sey olum ve vergilerdir. vergiden daha gercek ne sunabilirim sana? gercek olan galatasaray'in ortadaki paranin en fazla %50'sini alabilecegi bir proje yapip iyi bir sey yapmis gibi sunulmasi sacma. o paranin %100'unu kullanabilecekken %50'yi baskalarina peskes cekmek namertce.

    ama bu yazinin ozu bu degil bunu sen de anlayabilirsin sanirim. hala sov pesindesin fakat bu yazi senin yaptigin terbiyesizlik uzerine yazildi, galatasaray'in mali durumu icin degil. mesaj atip hakaret ettikten sonra entry girip kibarlik yaparak ikiyuzluluk yapmanla ilgili.

    once karsindakine saygin olsun. konuyu her turlu tartisiriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın