• 1257
    (bkz: going clear scientology and the prison of belief)

    aslında hbo yapımı bir belgesel. scientology'nin nasıl bir saçmalık yumağı olduğunu anlatıyor. hani biz türkiye'deki bazı tarikat ve cemaatlerin maddi güçlerine ve mürit sayılarına şaşırıyoruz ya, o açıdan da oldukça aydınlatıcı bir yapım.

    belgesel boyunca 6-7 kişi tanıklık yapıyor. bunlar zamanında scientology'nin kilit adamları-kadınları olan kişiler. ilk başta bu işe nasıl bulaştıklarını ve gerçekleri gördükçe* bu işten nasıl kurtulmaya çalıştıklarını ve neler çektiklerini anlatıyorlar. onlar bu anılarını anlatırken bu dinin kurucusu olan l. ron hubbard'ın yaşamı da eş zamanlı olarak anlatılıyor (bu arada kurgusu mükemmel bir belgesel, adamlar aşmış). bu amca aslında bilim kurgu yazarı zamanında. hatta binden fazla kitap yazıp guinness rekorlar kitabına filan da girmiş. sonra bakıyor ki yazarlıkta para yok bir din kurmayı kafasına koyuyor (aslında daha çok detay var ama hepsini anlatmayayım). neyse bu scientolgy'yi kuruyor. peki nedir bu dinin kaynağı? south park'tan* alıntı yapalım: "her şey 75 milyon yıl önce başladı. o zamanlar gezegenlerin galaktik federasyonları vardı. bu federasyon şeytan lord xenu tarafından yönetiliyordu. xenu galaksisinin nüfusunun çok arttığını düşündü, böylece bir çok gezegenden sayısız yaratık topladı ve o yaratıkları dondurdu. dondurulmuş yaratıklar xenu'nun galaktik kruvazörlerine yüklendi. bu kruvazörler roket motorları olmayan dc-8'lere benziyordu. kruvazörler dondurulmuş yaratıkları bizim gezegenimize, dünyaya getirdiler. onları hawaii'deki yanardağların içine boşalttılar. yaratıklar artık donmuş değil, ölmüşlerdi. yaratıkların ruhları bir şekilde yaşamaya devam etti ve gökyüzüne doğru yükseldiler. ama şeytan lord xenu bunun için hazırlıklıydı. xenu ruhların geri dönmesini istemiyordu. gökyüzünde devasa ruh-yakalayıcıları inşa etti. ruhlar devasa bir ruh beyin-yıkama tesisine götürüldü. xenu bu tesislerden dünyada da yapmıştı. ruhlar orada günlerce beyin yıkama araçlarını izlemeye zorlandılar. bu araçlar onları yanlış bir gerçekliğe inandırdı. xenu daha sonra ruhları serbest bıraktı. ruhlar karışıklık sisi içinde amaçsızca dünyada dolaştılar. ruhlar insanlığın şafağında, nihayet girebilecek vücutları buldular. kendilerini tüm insanlara bağladılar. böylece bu güne kadar korkularımıza, karmaşıklığa ve problemlerimize sebep oldular."

    iyi de bu saçmalığa o kadar insan nasıl inanıyor? tom cruise'lar, john travolta'lar mal mı? değiller efendim. izleyin, öğrenin. şiddetle tavsiye ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın