• 397
    yavaşlamasının sebebi url tabanlı engelleme için geliştirilen ve yerleştirilen bir donanım olan sosyal ağ sitesi.

    şöyle ki, url tabanlı engelleme aktif olduğunda belirli şeylere erişim engelleniyor, ilgili donanım da bizden giden milyonlarca request'i ince eleyip sık dokumaya çalışırken o requestler içinde boğuluyor ve cevap veremiyor. dolayısıyla siz twitterdan erişim serbest olan b içeriğine ulaşmaya çalışırken ilgili donanım o içeriğin engellenen a içeriği olup olmadığına bakıyor, bunu milyonlarca request için gerçekleştirirken haliyle şişiyor, cevap veremez hale geliyor. filtrelenmemiş sitelere erişirken bir yavaşlık olmuyor çünkü o siteler için giden requestler elekten geçirilmiyor.

    aslında bilinçli bir yavaşlatma yok, karşı karşıya kaldığımız şey bir çeşit sansürü uygulamakta beceriksiz bir donanım veya altyapı sebebiyle bizim nüfusumuzun hızına yetişemeyen altyapının hüngür hüngür ağlaması.

    az çok yazılımla ilgilenen arkadaşlar tahmin edebilir, bir http requestin içerdiği bilgiler için bir kaç tane if koşulu koyarsan ve bu gelen request sayısı milyon, belki milyarlar ile ifade ediliyorsa (twitter'a girmek için bir url'i çağırdığınızda sayfadaki her resim, her dosya, her stil dosyası ve her javascript ayrı bir request olarak çağırılır, ynai tek bir twitter girişi belki 200-300 request yolluyor sunucuya) haliyle bir kaç tane if koşulu bile ortalığı çok karıştırabilir.

    sansürü bile doğru beceremeyen bir ülkede yaşadığımız için yavaşlayan sosyal ağ'lardan bir tanesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın