• 8
    bu gencin durumu fazla büyüyor ve obradovic gibi bir kaşıdıkça kaşıyor. bende ifrit oluyorum. yahu bakılması gereken bir iki tane açı var. bir iki insanı açıdan bakması gerekiyor herkes. ama biz "hain" yaratmaya o kadar meraklı olduk ki, fenerbahçe taraftarının tepkisi fenerbahçe ile alakam olmasa bile utanç verici. obradovic'in bunu kaşıması daha da utanç verici. işin üzücü kısmı bu saçma tepkiyi sadece fenerbahçe'ye mal edemiyorum.

    şimdi şu kanada olayı ile başlayalım.

    adam 2 ay önce "böyle böyle bir şey var, izin verir misiniz?" demiş. fenerbahçe'de izin vermiş. "eğer o gün bir sıkıntı olmazsa gidersin." dememiş fenerbahçe. hadi düz mantıkla konuşalım. burada hata ne? söylenenler, verilen sözler dışında ne var. haa diyelim ki antic falan sakatlandı, uzun lazım bu yüzden ömer bir daha izin istese daha iyi olurdu denebilir. yahu bu genç 17 yaşında. ben 95'li biriyim. benden genç yahu.
    hata yapacak, öğrenecek (ki bu hataysa). obradovic kaç yaşında adam madem ömer'in yaptığı çocukluk sen niye çocukla çocuk oluyorsun.

    şu saçmalığı geçtiğimize göre gelelim asıl meseleye.

    insanlar başkaları adına karar vermeye bu kadar hayran olmamalı. bu dünya da ben basketbol oyuncusuyum diyen herkesin ortak bir hayali vardır, o da nba. bu genç, ailesi vs ncaa'in kendisi için daha iyi olacağına inanıyor olabilir. hatta nba'de oynamak için daha garanti görüyor olabilir. hele hele duke gibi oyunculara burs vs veren bir okul istiyor onu. (yanlış bilmiyorsam)

    ya da şöyle bakalım. ncaa'de oynamak bu gence ne katabilir. bir ihtimal nba. olmadı yine bir ihtimal avrupada kendini yeniden kanıtlama şansı. o da olmadı diploma. bunlar azımsanacak şeyler mi? velev ki azımsanacak şeyler olsun kime ne? tepki gösteren insanların çoğuna ve ya ailelerine sorsak böyle bir fırsat onların önüne konsa ne tepki verirler merak ediyorum ama bir daha söylüyorum kime ne?

    takımını düşünmüyormuş bilmemneymiş... ne kadar arebesk. kimse kusura bakmasın geçmişte yaşıyor gibi gözüküp günümüzü sadece kendine yontuyor insanlar. fenerbahçe ömer'i kullanmıyor mu ve ya kullanmak istemiyor mu? fenerbahçe kendini düşünüyor bu konuda. bu yüzden kızılabilir mi? hayır. ama ömer de kendini düşünecek tabi ki. tutarlılık... işte bu kölelik. insanlar kendilerine köle istiyorlar aslında. bir insan istediği yerde çalışır istemediği yerde çalışmaz. fenerbahçe avrupanın orta sıra takımı olsa bu hainlik olmayacak ama şu anda fenerbahçelilerin egosuna dokunduğundan hainlik. hayır bunu diyen insan ömer'in seçimini mantıksız bulabilir. ama sırf mantıksız bulduğu için "hain" demek o kadar üzücü ki. bu anlattıklarımı bu insanların yüzüne söylesem "siktir git" derler. o da başka bir acı.

    bu noktada en doğru şeyi söyleyen şaşırılacak bir durum olsa da mahmut uslu. burada sen yetiştir, tam kullanacak iken gelsin senden alsın. o zaman hiç bu takımlar oyuncu yetiştirmesin. feerbahçe'nin galatasaray'ın sorumluluğu değil oyuncu yetiştirmek. seçebilecekleri ve belki taraftarların istediği bir yöntem. yarın bir gün arada bir çıkan ömer'leri de çıkarmayı bırakır bu kulüpler. burada genç oyuncuları, alt yapıyı düşünmekle görevli bir iki kuruluş var. ülke federasyonları, uluslarası federasyonlar, ncaa falan. onlar oturup şu saçmalığı düzeltmeliler. bu konu ne obradovic'in, ne takımların, en önemlisi ömer'in sorunu değil.

    ama hep vurguladığım bir şey var bu yazıda. kimse kimsenin nerede çalışacağına bu kadar kolay karışamaz. kimseyi alakadar etmez ve hatta bu utanç verici bir şeydir. obradovic'in de -hele hele kendisi büyüklüğünde bir koçun- bir süredir yaptığı saçmalıktan artık vaz geçmesi hatta özür dilemesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın