• 1246
    (bkz: victoria)

    her ne kadar bir filmin ne anlattığı önemli olsa da nasıl anlattığı da çok önemliymiş, bu film sayesinde bunun doğruluğuna iyice inandım. çünkü senaryoya bakınca çok ahım şahım bir senaryo değil aslında. ama o kamera açıları... film tek plan / plan sekans şeklinde çekilmiş; yani hiçbir yerinde sahne kesilmiyor, bitmiyor. film boyunca kamera oyuncuları takip ediyor, oyuncular ara vermeden oynamaya devam ediyor; kaldı ki film 138 dakika! 3 kez çekmişler koca filmi.

    enteresan bir bilgi: arabayla gidilen bir sahnede sürücü yanlış bir yere sürünce film ekibinin kamera açısına girme tehlikesi yaşamışlar. yönetmen bagajdan bağırmış*, kameraman açıyı ayarlamış falan da o ana kadar çekilen kısmın çöp olmasından son anda kurtulmuşlar. film bitince ilk yazan isim yönetmen ya da herhangi bir oyuncunun adı değil, kameramanın ismi zaten. gerçekten muazzam bir iş çıkarmış.

    sadece bu yönüyle bile sinemaseverlerin, değişik çekim tekniklerinden hoşlananların izlemesi gerekir diye düşünüyorum. gerçekten etkileyici, değişik bir tecrübe oluyor çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın