• 39
    mustafa denizli'nin bu maç için çıkarttığı kadroyu beğenmedim. lazio maçı öncesinde podolski'yi en azından bir devre santraforda görmeyi umardım. benim düşünceme göre umut yedek, poldi ileride tek forvet, olcan sol açık, yasin ya da emre çolak sağ açık denenebilirdi. emre çolak mersin'e bile götürülmedi oysa ki. ancak artık farklı şeyler denemesi kanaatinde olduğum için kadrodaki değişiklikleri fazla eleştirmeyeceğim.

    öncelikle denayer'i sağ bek olarak değerlendirmesine ise bir itirazım olmayacak. çünkü lazio maçında linnes olmayacak. bu yüzden denayer'in sağ bek performansını görmek için bugün sağ bekte oynatıyor. eğer bu maç iyi oynarsa lazio maçında denayer sağ bek oynayacak, kötü oynarsa lazio karşısında sabri sağ bek oynayacak. semih ise 3 maçtır oynamıyor. semih'in son durumunu görmek adına onu ilk 11'e koymuş. kabul edilebilir bir durum. ancak hakan balta neden ilk 18'de yok onu anlayamadım.

    orta sahada ise donk defansif orta saha, selçuk sağ iç, sneijder sol iç pozisyonun önünde var olduğunu varsaydığım bir sol ofansif orta saha pozisyonunda oynamalı. zaten kendisi sürekli sola deplase oluyor. bu durumda sağ kanadın üretkenliği düşüyor. bu yüzden selçuk sağ iç oynamalı ki o kanadın da üretkenliği artsın, selçuk da sağ taraftan ceza sahasına sık sık girebilsin. bu durumda da olcan sol açık oynamalı. çünkü podolski'yi sol açığa, sneijder'i de sola yakın koyduğumuzda defansif anlamda carole zorlanabilir. olcan'ın defansif desteği podolski'den fazla olduğu için sol açık pozisyonda takım dengesi açısından daha yararlı olur.

    asimetrik bir 4-1-4-1'den bahsediyorum. şu dizilişteki sneijder'i 5 metre ileride, selçuk'u ise 5 metre geride düşünürsek bahsettiğim asimetrik dizilişi resmetmiş olurum; http://galatasaray11.com/kadro/mersin-12708
App Store'dan indirin Google Play'den alın