• 476
    bu sene de 4. olacak gibi duruyorlar. yıllardır denedikleri ve yavaş yavaş meyve vermeye başlayan sistemleri henüz şampiyonluk getirecek düzeyde değil. arsene wenger 20 senedir 4-2-3-1 den vazgeçmedi. inatçı bir teknik adam orası zaten bilinen bir olgu ama ölmeden önce bir kere daha şampiyon olmak istiyorsa bir bir değişikliğe gitmeli, her şeyden önce de takım içinde bir doğal seleksiyon gerçekleştirmeli.

    4-2-3-1'in 10 numarası mesut özil olduğundan o bölgede sıkıntıları yok. ancak ön liberoları tam facia. jack wilshere ve aaron ramsey genelde sezonun yarısını sakatlık dolayısıyla es geçiyor. kalıyor 35'lik rosicky ile yetenekleri kısıtlı olan flamini. onlar da hem yaş olarak hem yetenek olarak arsenal'e deva olacak oyuncular değil.

    arsenal'in bana kalırsa en büyük sorunu takım içi liderlik meselesi. son 10 yıllık zaman zarfında kaptanlığı hep savunma oyuncuları yaptı arsenal'de. gallas, cole, mertesacker, cech, vermaelen... dönem dönem van persie, fabregas, walcott gibi oyuncular da devraldı kaptanlığı. ancak oyunun hücum yönünde kumandanlık yapacak, takımına ruh katacak bir oyuncuları yok. ne gerard, ne lampard, ne terry, ne toure gibi simge oyuncuları var. wenger de soğuk bir menajer. o yüzden gerekli atmosferi yakalayamadıklarını düşünüyorum.

    bir diğer konu ise kanat oyuncularının tarz olarak çok benziyor olması. walcott, chamberlain, alexis sanchez, gnabry... bu adamların hepsi süratli, dinamik ama top sirkülasyonunu yeteri derecede iyi yapamıyorlar. çok pas hatası yaptıkları için de savunmada pozisyon veriyorlar sık sık. ayrıca bu saydığım oyuncular bitiriciliği ciddi anlamda kötü futbolcular. orta bile değil. walcott'un, sanchez'in kaçırdıklarını atmış olsalar şuan 10 puan farkla lider olurlardı.

    çıtkırıldım oyuncularla pl'de başarı zor. mesut, rosicky, ramsey, sanchez, giroud, bellerin, campbell... ikili mücadeleleri genelde kaybediyorlar. orta saha direnci kayboluyor.

    http://positivelyarsenal.files.wordpress.com/...mation-evolution.png

    dikkat edin hep aynı sistem üzerinde durulmuş, 4-2-3-1 in farklı varyasyonları denenmiş. ancak ortada pek bir başarı yok. top rakipteyken ise sıralı hale geçiyorlar. zaman zaman 4'lü zaman zaman 5'li sıra oluşturup defans hattı yaratıyorlar. mesela bu sene leicester'ın başarısında da bu sistem çok etkili oldu. ancak arsenal'in ön liberoları yetersiz olduğundan kante- inler etkisi yaratamadılar.

    http://i.imgur.com/1wjTKzP.jpg

    48 puanla 3. sıradalar şuan. önlerindeki tottenham çok diri ve genç bir ekip. kolej havasında bir takım kurdular. pochettino çok iyi iş çıkartıyor.

    ben bir kanat oyuncusu, bir ön libero ve bir stoper ile sorunlarını atlatıp çok iyi bir takım oluşturabileceklerini düşünüyorum. bakalım arsene wenger neler yapacak bu sene ve önümüzdeki sene?

    ekleme: çok önemli bir deteyı atlamışız!!

    http://galeri12.uludagsozluk.com/...-giymek_582029_m.jpg

    https://galeri2.uludagsozluk.com/...-in-montu_475584.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın