• 65
    ciddi anlamda bazı insanların tepkisine sinirlendiğim kampanya.

    a) cahiller için konuşuyorum; kimse çıkartıp cebinden galatasaray'a para veremez; dolayısıyla "eski yeni yöneticiler, topçular gelsin para versin" önermesi mantıken mümkün değil. arkadaşlar sorun sportif a.ş.'de. sportif a.ş. zararda. anonim şirkete cebinden para çıkartıp veremezsin. ya sermayeyi arttırırsın hissedarlardan para toplarsın ki buna spk izin vermiyor; ya da injection yapacak bir sistem bulursun. yönetim iyi kötü injection yapacak bir fikir bulmuş. sana, bana, eski topçuya, yöneticiye diyor ki; "gel bileklik al gücün yettiğince injection yapalım". bunun neresi yanlış biri çıksın bana anlatsın.

    b) yönetim çöplerden kurtularak sezon başında 50 m euro üzerinde olan maaşı çöplerden kurtularak 37-38 bandına çekti son burak hamlesi ile. mevcut topçuların hepsi ile görüşüldü; kimse maaşında indirim yapmıyor. oysa hepsi %10 oranında indirim yapsalar neredeyse 4m euro tasarruf edecekti kulüp. kimsenin indirim yapmadığını biliyorsun halen başkanın çıkıp "attım bunları ateşe" demesini mi bekliyorsun? atmış kulüp zaten ortaya.

    c) senelerdir sportif başarı olarak ulaşılması zor bir seviyeye çıktık. ekonomik olarak çöktük. artık onun suçu bunun suçu demeyi bırakıp destek olma, ekonomik kalkınmayı sağlamak lazım. burada da taraftar olarak bize iş düşüyor. biz hane olarak konuşayım; ben iş çıkışı 50 tane alarak bir injection yapıyorum; babam ile annem de bu sabah 100 tane alarak kendi güçlerince bir destek olmuşlar. neden? çünkü biz skor taraftarı değiliz ve galatasaray ile mutlu olup üzülüyoruz. takımım zorda ise ve çıkışında ufak bir payım olacaksa soru "neden alayım?" değil "neden almayayım manyak mıyım?" olmalı.

    d) bunu fb yandex ile karşılaştırmak gerçekten mantık hatası. burada fiyat belli; 10 tl 1 bileklik. konu ile ilgili daha önce yazdığım entry'de de söylediğim gibi 25 milyon taraftarımız var diyoruz. bunların 15 milyonu 1 adet bileklik alırsa; hadi skora endeksli tatlı su taraftarlarını geçeyim 8 milyonu 2'şer tane bileklik alırsa 160 m tl, yaklaşık 50 m euro eder. bu sene sonu zarar açıklamazsak kayyum sıkıntısı bertaraf edileceğinden en az 100 milyon tllik satış yapılması lazım ki sene sonu öngörülen 26 m euro zarar kapatılsın.

    e) yine söylüyorum; yönetimi beğenir ya da beğenmezsin. sonuç olarak hamzanın imzaladığı sabri sözleşmesi dışında bütün transferlere makul rakamlar ödeyerek kadroya kattılar. burak ile birlikte maaş yükü artan oyuncular azaldı ve sene sonunda hamit, sabri, umut gidici. bunların yerine adam almamız lazım ama transfer yasağı da yemememiz lazım. simultane olarak revizyon yapamayan ama linnes, carole, denayer gibi adamlar alan yönetime hadi bakalım hamzasız çapınızı görelim dememiz lazım; bunun da yolu para inject etmek.

    halen neyi eleştiriyorsunuz anlamadım?
App Store'dan indirin Google Play'den alın