resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 7743
    kendisinin oynattığı net bir oyun olduğunu düşünmüyorum. kendisi bence kaos dönemi teknik direktörüdür.

    diyelim ki ben bir futbol takımı satın aldım. ilk 2-3 sene küme düşmemek sonucunda her sonuç kabul dedim, hocanın eline de senelik 10 milyon euro vereceğimi söyledim. aradığım hoca haliyle gençlerle ilişki kurabilen, teknik ekibi geniş olacak, altyapıya önem veren, tercihen bu tarz eğitimler almış, geçmişte de gençlerle başarılı olmuş ancak 35-47 yaş arası bir hoca olur. bu adamla da 2+1 imzalarım, baktım ilk iki sene gençler parlıyor, üçüncü sene de yükselme emaresi var, bir 2+1 daha yaparım. ondan sonra da baktım yükseliyoruz, uzun süreli sözleşmeyle hocamı da simge haline getiririm.
    çünkü yıllar içinde bu adam gençleri parlatmış olacak, o gençler birlikte oynaya oynaya gelişmeye başlayacak, bir altyapı kültürü oluşacak, sattığım gencin yerine yenisi gelecek, kültür oluşmasıyla başarılı da olacağım.

    ancak diyelim ki bu hoca ilk sene küme düşme potasının bir üstündeydi, sonraki sene de ligin dibine demir attı. elde gençler var, parayı da sene başı harcadık, en fazla 1-2 milyon euro'luk harcama yapabilirim. işte o zaman hamza hamzaoğlu gibi bir hoca devreye girer. ligi tanıyan, ağabeylik yapacak, bir şekilde maç kazanacak bir adamı getiririm takımın başına, ama asla bu adamla 2-3-4-5 senelik sözleşme yapmam. yarım sezon + 1 sene opsiyon. o 1 sene opsiyonu da kullanmam büyük ihtimalle, kusura bakmasın. aynı gençlere odaklı sistemi başka bir hocayla denerim. geçmiş hatalarımdan ders çıkarırım. daha iyi profesyonellerle çalışırım, işi bilenlere daha çok danışırım.

    ama gidip hamza hamzaoğlu ile 3-5 sene sözleşme yapmam. çünkü benim kalemde muslera'nın 19 yaşındaki hali olacak. muslera'nın 29 yaşındaki hali son 6-7 maçta bana kupa getirir. ama 19 yaşındaki hali, kırılgan olabilir. bana gelecek için umut verir ama kötü futbolda kalesinde devleşemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın