• 12
    geçenlerde bir entry dikkatimi çekmişti. yazan arkadaşımız, galatasaray'ın asıl sorununun hücum değil savunma olduğunu öne sürmüş. söylediklerinin altına imzamı atarım ancak bazı eklemelerde de bulunmak istiyorum.

    öncelikle en iyi savunma hücum yapmaktır , sözünü hatırlatmak isterim. eğer hücumdan itibaren güzel bir press metodu uygular ve çok koşarsanız zaten savunmaya az iş düşer. haklarını yemeyelim, bizim hücum o kadar kötü ki savunma oyuncularının sırtına çok yük biniyor. şimdi maç başı kalesinde 5 pozisyon yaşayan kjaer-bruno alves ile maç başı 15 pozisyon gören chedjou-hakan kıyası yapmak doğru değil. en azından istatistiki olarak doğru değil.

    şimdi ortada büyük bir göz yanılgısı var. chedjou'ya bakacak olursak; hızlı sayılır, gol atıyor, çalım atıyor, fiziği sağlam... ee öyleyse bu chedjou değil thiago silva.

    hakan balta; tecrübeli, hamleli, sezgisi sağlam... ee madem bunlar cidden çok iyi niye defans pamuk gibi?

    bence ne chedjou ne de hakan balta bizim seviyemizde oyuncular değil. yedek olarak gayet tabii oynarlar ancak ilk onbir olarak asla bize yakışmıyorlar. bir kere iki oyuncu da kademe nedir, nasıl yapılır bilmiyor. chedjou'nun savruk, hakan balta'nın ağır futbolu çok gol yedirdi. kornerler kabus gibi geçiyor zaten. ikisi de kafa topuna çıkamıyor. her maç ama her maç bu ikilinin adam kaçırması yüzünden gol yiyoruz.

    bir savunma oyuncusu nasıl olmalı oraya gelelim...

    hızmış, çalımmış bunları geçiniz. dünyanın en iyi savunmacılarından biri jaap stam dır. savunmacının işi gol yedirmemektir. ancak günümüzde maalesef hep gol atan savunmacılar makbul. bu mantıkla 11 tane hücum oyuncusu oynatsak yeridir. savunmacı forveti yıldırmalı arkadaş. yıldırmak illa ki bileğe basmak, sırtına vurmak, çift dalmakla olmaz. bazen bir bakış bile rakibi yıldırır. ama nerede...bizim oyuncular ponpon kızları gibi...

    bülent korkmaz, dünyanın en iyi forvetlerine karşı başarıyla görev yaptı. 70 metre pas mı atıyordu kaptan? hayır, sadece işini yapıyordu.

    bizim asıl eksiğimiz bu bölge. semih filan zaten direk çöp. chedjou ancak yedek olabilir. hakan balta ise yazın gönderilmeli.

    bu ikili bize başarı filan getirmez. hatırlayın, fatih terim'in son senesi chedjou transfer edilmişti yazın. o sezona kabus gibi başlangıç yapmıştık. real'den 6 yemiştik falan. her şey chedjou ile başladı ne yazık ki. o günden sonra asla güven veren bir savunmamız olmadı. ama taraftara sorsan ched süper. niçin? çünkü gol atıyor, çalım atıyor. bize ujfa gibi bülent korkmaz gibi rakibi sindiren stoper lazım. koray günter'in kademe bilgisi çok iyi. yaşı da genç. şöyle 25-26 yaşlarında bir cengaver stoper bulup yanına da koray'ı koysak tadından yenmez. yedek de chedjou olur. semih ile hakan'ı da postalamaya bakarız. çok mu şey istiyorum yahu? alın van dijk'ı. adam yiyen dmc 'dense adam yiyen stoper bulmalıyız.

    ama biz ne yaparız, cris'i alırız örneğin. ya da 1 yıllık kiralama yoluna gideriz birilerini. menajerler kimi getirirse artık! kısmet dostlar, kısmet !!
App Store'dan indirin Google Play'den alın