• 13
    öncelikle basketbol kesinlikle amatör şube falan değil. kadın basketbol da, erkek basketbol da. wnba'den oyuncuların gelip oynadığı, ışıl gibi nevriye gibi başarılı basketbolcuların oynadığı kadın basketbol da, huertas gibi adamların düşünüldüğü, arroyo'nun oynadığı, dorsey'in oynadığı ve ergin ataman'ın koçu olduğu erkek basketbol da nasıl amatör, ben anlamıyorum.

    burada esas olan nedir ? kulübün buralardan para kaybetmemesi. mesela kar-zarar olayında sıfıra sıfır olursun, veya çok komik sayılabilecek ücretler kazanırsın sadece. takım devam eder. ama 70 milyon euro gibi giderlerden bahsediliyor. böyle amatör spor olmaz. galatasaray taraftarları, lise'deki yetenekli basketbolcular falan değil ki bu basketbol takımındaki insanlar, bildiğin burak yılmaz gibi, wesley sneijder gibi, jem paul karacan gibi dünya üzerindeki her ligde oynayabilecek, çoğunluğu büyük liglerde büyük takımlarda boy göstermiş adamlar. yani amatörlük nerede hakikaten anlamıyorum. sadece adı amatör.

    galatasaray iyi yönetilmiyor. ve lütfen kimse kimseyi kandırmasın, basketbol salonu 10 maçın 9'unda boş. sutopu takımını kim izlemeye gidiyor ? kürek takımından 2-3 sporcu ismi verebilir misiniz ? yani, kürek takımına atıyorum redbull sponsor olur, kar-zarar olayında zararda olmazsın. açık kalsın, kürekçilerimiz de olsun. ama bu iş cidden amatör olsun. yani galatasaray lisesindeki gençler, galatasaray taraftarları, kürek sporuna gönül vermiş genç insanlar mücadele etsin. galatasaray ile ilgili ve amatör olsun. redbull ise örnek verme amaçlı. zarar edilmeyecek şekilde olsun.

    basketbolda ise, ne zaman salon hakikaten tamamen dolar her maç, basketbol ile ilgili ufaktan ürün de satabiliriz, sponsorluk anlaşmalarımız uzun vadeli olur, o zaman şube açılsın isterim. ve gerçekten amatör olsun. yine lisedeki genç çocuklar, galatasaray taraftarı olan ve basketbolda yetenekli olan, basketbolu seven ve yetenekli insanlar oynasın. galatasaray basketbol takımında da nba'de parlamış isim olmayıversin, eurolig'in yıldızları olmayıversin. basketbol takımını da hakikaten arma için izleyelim. maç bitimi oyuncuları kutlayalım, sıcak bir ortam oluşturalım, o hep istenen "kolej havası" orada olsun ?galatasaray basketbol takımı'nın salonu her maç dolarsa, burada dediğim gibi oyuncular oynarsa, `takım kaç bileklik parası kara geçer ?`

    galatasaray bir his takımı ise; voleybolda, basketbolda, hentbolda, sutopunda salonu tamamen doldurup armayı destekleyelim. his takımı değil miyiz abi biz ? destekleyelim armayı.

    en büyük hayalim de bir gün riva gibi bir arazide bütün spor dallarımızın sahalarını toparlayabilmek. göbekte bir park, etrafında salonlar ve stadyum. bu çok büyük bir ütopya olabilir ama, 10 küsür milyon kişi yaşıyor istanbulda, 2-3 milyondan fazla da galatasaraylı vardır. 20.000 kişilik basketbol salonunu sadece "arma için" destekleyemiyorsak, ne diye var ki basketbol şubesi ? 18 yaşında galatasaray taraftarı bir oğlan sayı kaçırsın da izleyelim işte. mücadele izleyelim, takım izleyelim. sıkılmadık mı endüstriyel futboldan ? basketbolda yen işte bunu. arma için oynansın, arma için destekle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın