• 7
    amator subeleri mali bir yuk olarak goruyor yoneticiler. peki. bir basketbol veya voleybol subesinin yillik sporculara harcamasi toplam butcenin ne kadari? basketbol veya voleybol subelerinin yillik kadro maliyeti futbol takiminin her yil yaptigu yanlis transfer maliyetinden daha dusuk. yanlis derken kotu cikan futbolcudan bahsetmiyorum. istenilmedigi halfe sirf birilerini memnun etmek icin yapilmis sisirilme transferler.

    simdi vahim kisma gelelim. amator denilen subelerin yillik toplam butcesinin ne kadari kadroya ait, ne kadari yonetimsel maliyet? iyimser biri yari yariya derdi sanirim. peki yonetimsel giderlerin ne kadari idari maliyetler ne kadar yonetim giderleri? sanirim yine o iyimser kisi %80'i yonetim gideri (maas vs) derdi.

    amator sube kapanmadan sunu sorgulamak gerekiyor: google gibi buyuk bir sirketin yoneticisi ayda 100bin euro alsa bile azken cirosu yillik 10 milyon olan bir sirketin yoneticisi en fazla 10bin alir. boyle bir gercek soz konusyken galatasaray futbol takimi yoneticilerinin imtiyazlari ne, amator subelerin yoneticilerin imtiyazlari ne? butcenin ne kadarlik kismini yonetebiliyorlar? kendilerine ne kadarini yontabiliyorlar?

    amator subelerin sorunu giderin buyuk olup gelirin olmamasi degil. sorun onlari amator sube diye adlandirip amator insanlarin istedikleri ati sube uzerinden kosturmalarini saglamalari. dunyayi degistirmek icin elinde imtiyazi olan 3 zeki kisi yeterlidir. maalesef dunyayi bok etmek icin tek bir serefsiz yeterli.

    superkahraman filmlerinde dedikleri gibi gulme ya da delilik degil, yozlasma ve yalan bulasicidir. turk futbolunun da temel sorunu ve cokusunu getirecek sey de bu zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın