resim
Seydou Doumbia
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:36
Boy:1.79
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 127
    kendisinin "mağara"sı var mı bilmiyorum. 28 yaşında seydou doumbia.
    boşta kaldı mı kafa golü atabilen,
    sürati ve dengesi yerinde,
    iyi topsuz koşu yapan ve iyi bitiren,
    tekniği ve pasları yeterli,
    iyi top sürebilen bir forvet. ama garip şekilde son 3 senesi kayıp. vergiler düşülünce yıllık 1.7 milyon euro alıyor kendisi.

    şimdi burada vizyon nedir ? sorusu devreye giriyor.
    vizyon gidip 2-2.5 milyon euro'ya doumbia'yı getirmemiz midir yoksa famara diedhieou'yu yıllık 500.000 euro'ya 3+2 sene getirmek midir ? bu soruya cevap vermek gerek. tabii ki gidip famara'yı burak ile rotasyona sokma saçmalığını yapmamak gerek. 10-15 gün önce famara ve spalvis'i birlikte getirip 3. forvetimizi de umut bulut yapsaydık sene sonuna kadar, güzel bir forvet rotasyonumuz olurdu.

    doumbia gelip 2-3 sene katkı da verebilir. ama birincisi çin-arap piyasasına hakim değiliz. satışımız zor olabilir.
    ikincisi bu adamdan 5-6 milyon kar edersek, bu gözümüzü boyayıp transfer politikamız bu yönde devam edebilir. her aldığın adamı da bu şekilde kar edip satamazsın.

    27-28 yaş ve sonrasında alacağın adamlar tartışmasız olmalı. podolski bile tartışılır. ama çok güzel katkı veriyor aslan parçası. maaşı yüksek mi ? yüksek. bonservisinden kar edebilecek miyiz ? çok zor. ama aslan parçası iyi katkı veriyor. hamit, semih, jem, dzemaili, sercan, burak, sabri, tarık falan varken ben podolski'nin maaşını tartışamam. ama 28 ve sonrası yaşta alacağımız adam sneijder olmalı. maksimum 2 tane olmalı. geri kalanlar da famara gibi, spalvis gibi, sinan gibi, kaputska gibi adamlardan oluşmalı.

    o takım tat verir. kulübeye de birkaç tane "süper ligin kaşarı" alabiliriz tabi. bilal her zaman kilit açar, yasin yedek olmak kaydıyla rotasyonda sürekli katkı verir. ama maaşları önemli. bu adamlar 350-500 bin euro'dan fazla istediği anda satılacak. bu takım mali açıdan böyle düzelme emareleri gösterir. ha düzelir mi ? düzelemez. çünkü hep diyorum. ibra etme-etmeme bir halta yaramıyor. başımızda önce dernekler yasası, sonra salak saçma politikalarıyla tff, sonra da küçük olsun bizim olsuncu lise var. adamlar adayı sosyal tesis yaptı. bu olaydan sonra ama lise iyi diyen adama karşı ben gerekirse galatasaraylılık ölçer bile kullanırım. bende yok, olan arkadaşlardan rica ederim. güzel alet o.

    kısacası doumbia'yı almak vizyon mudur, değil midir sorusu önemli olan.
    fener alır. van persie'yi de aldı. fernandao oynuyor ama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın