• 32
    fenerbahçe,'nin hayallerinin ne kadar büyük(!) olduğunun kanıtıdır bu söz. 25 milyon taraftarı olan fenerbahçe kulübü, lig başarısıyla yetinecek kadar büyük kulüptür işte. ezeli rakibinin dört yıl üst üste şampiyon oluşuna cevap vermek için olsa gerek; kulüp başkanı çıkarak üç yıl üst üste şampiyon olacaklarını ilan ediyor. gözden kaçan bir şey var ki; birine cevap vermek için, onun başarılarından daha üstün şeyler gerçekleştirmek gerekir. aziz yıldırım bu sözü verirken neler düşündü, bu sözleri söylemeden önce ne kadar içti bilinmez. bilinen tek şey, verilen bu söz gerçekleşmezse taraftar ayaklanacak, iki üç gün içinde de medya yoluyla sakinleştirilecek, bu söz unutturulacaktır.

    aziz yıldırım, öyle ya da böyle, hatrı sayılır bir süredir fenerbahçe'nin başkanlığını yapıyor. kulüp içinde otoritesi o kadar sağlam ki, başkanlık seçimlerinde karşısına bir aday çıkamıyor. fenerbahçe'nin efsane başkanıdır aziz yldırım. fenerbahçe'ye yakışan, fenerbahçeli'nin baş tacı yaptığı bir zat-ı muhteremdir. nereden geldiği malum olan bütçeyle şükrü saraçoğlu'nu yenilemiştir. aynı bütçeyle tesisleri onarmış, amatör branşlara yatırımlar yapmış, üç kuruşluk adamlara milyonlar vererek transfer piyasasının içine etmiştir. fenerbahçe'yi kurtarıyorum ayağına türk sporunu zedelemiş, 25 milyon fenerbahçe taraftarının gözünü boyamıştır. aurelio ve kazım'ı milli takıma kazandırarak da anamızı ağlatmıştır ya, oraya değinmiyorum.

    aziz yıldırım üst üste üç yıl şampiyonluk sözü vermişse, bu olay "olum çok iyiyiz bu sene, yemişim aziz'i de üç yıllık şamipiyonluğu da!" diyerek geçiştirilecek kadar hafife alınmamalıdır. lig başladığından beri fenerbahçe'nin oynadığı maçlara baktığımızda, futbol adına çok parlak şeyler görmüyoruz. milyonlar dökülmesine rağmen, sıradan bir takımın oyununu izliyoruz. futbol sadece futbol olsa, fenerbahçe bu oyunla elbette şampiyon olamaz. biz de lig bitmeden şampiyonluğumuzu ilan eder, formalite maçlarına çıkarız. ülkemizde, futbol'un sadece futbol olmadığı ortada. hakemlerin oyunları, fenerbahçeli futbolcuların çirkefliği, stat dışında dönen oyunlar, aziz yıldırım'ın hakem kurulu üzerindeki etkisi göz önünde bulundurulunca; aziz yıldırım'ın bir şeylere güvenerek bu sözü verdiği aşikar. emre belözoğlu maçta hakemin eline vuruyor, sahanın otoritesi olması gereken hakem elini cebine götüremiyor. bir sonraki maçta, emre yine itiraz ediyor; hakem mecburiyetten kartına davranıyor. sonuç üç maçlık ceza!
    kaptanlarının yokluğunda sahaya çıkan fenerbahçeli futbolcular, onun yokluğunu aratmamak için hakeme adeta dayak atıyor; ama hakemin eli cebine gitmiyor, gidemiyor. yetmiyor; maç gözlemcisi, hakemin fenerbahçeli futbolculara gereksiz ve fazla kart gösterdiğini içeren bir rapor sunuyor kurula. sonuç; fenerbahçe beşinci haftada beşinci galibiyetini alıyor.

    böyle oyunlar dönerken, toz pembe tablolar çizmek çok doğru değil. galatasaray bu yıl ligin en iyi takımı. aziz yıldırım'ın verdiği şampiyonluk sözünü bozabilecek yegane kulüp. fenerbahçe için büyük tehdit olan galatasaray üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaya başlanacaktır. gerek alenen gerekse belli etmeden kulüple futbolcularımızla uğraşılacaktır. sezon başlamadan gündeme gelen arda'ya on beş milyon teklifi de bu oyunlardan sadece biridir. kulübümüzün hedefleri türkiye ligiyle sınırlı değil, hepimiz biliyoruz. rijkaard ve neskeens'in takımımızın başında olması da bunun en büyük göstergesi. bu yıl, uefa ve süper kupa için yola çıktık. şu ana kadar gördüğümüz tablo da gayet tatmin edici. kimse işlerin bu kadar çabuk yoluna gireceğini beklemiyordu. biz bunun için sevinirken, rakipler tedirgin oldu.

    bizim hedeflerimizin tam aksine, fenerbahçe türkiye ligine öncelik verdiğini daum'u transfer ederek gösterdi. ligimizi iyi bilen, oyuncuları ve kulüpleri büyük ölçüde tanıyan, hedefi lig şampiyonluğu olan bir takımın alabileceği en doğru teknik adam daum. aziz yıldırım'ın üç yıllık şampiyonluk sözünü yerine getirebilecek en uygun aday. aziz yıldırım bu hamlesiyle doğru bir karar verdiğini biliyordu; ama karşısında rijkaard gibi bir hocayı ve kaliteli oyuncuları bulacağını kestiremiyordu elbette. durum böyle olunca da, oynanması gereken oyunlar daha erken başladı.

    takımımızın avrupa ligi, süper lig ve türkiye kupası'nda mücadele edeceği; üç kulvarda da en sonuna kadar gidebilecek güçte olduğu çok açık. bunun aksine, fenerbahçe'nin avrupa macerası yine çok uzun sürmeyecek. türkiye kupası cenabetlikleri de ortada. bütün enerjilerini lig için harcayacaklar. zaten pek idealist alman hoca daum da, hedeflerinin süper lig olduğunu açıkça söyledi. ortada bu kadar oyun dönüyorken ve bizim hedeflerimiz bu kadar yüksekken pek kolay bir sezon geçirmeyeceğimizi düşünüyorum.

    başta rijkaard ve neskeens olmak üzere tüm takımımıza, yönetimimize ve taraftara güvenim tam. bu yıl şampiyon olacağımıza inanıyorum. bütün oyunlara ve çirkefliklere rağmen, bu büyük takım lig şampiyonu olarak, aziz yıldırım'ın verdiği sözü ilk yıldan yırtıp atacaktır. dileğim, aziz yıldırım'ın bu sözünü ağzına tıkarken, avrupa'da da yeni bir kupa almamız. kolay değil elbet; ama başaracak gücümüz var.
    tüm oyunlara, pisliklere, çirkefliklere inat; bildiğin yolda yürüyedur aslan'ım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın