resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 7658
    kendisi bursa'da başarılı oluyor galatasaray daha kötüye gidiyor diye savunulacak veya eleştirilemeyecek biri değildir. kendisi bursaspor, akhisarspor hatta trabzonspor için bir şans olabilir oralarda başarılı da olabilir, şampiyonlukta yaşayabilir. kendisinin belli ki bir sinerjisi, motivasyonu, iyi kötü hücum bilgisi var ama bu galatasaray için yetersiz olduğu gerçeğini değiştirmez.
    galatasaray'ın artık ne oynatmak istediğini bilen, futbolcudan anlayan bir hocaya ihtiyacı var. yanisi tekrar yapılanmaya ihtiyacı var türkiye ligi'nin dinamiklerine, felsefesizliğine esir olamaz galatasaray. aksine o dinamikleri, felsefeyi kendisi belirlemiştir yine belirlemelidir.

    roberto carlos, sergen yalçın, okan buruk, yusuf şimşek, ibrahim üzülmez, şifo mehmet, aykut kocaman, ismail kartal, bülent korkmaz, bülent uygun, şota arveladze, hami mandıralı vs... türkiye ligi'nin hocaları bunlar. bunların arasında ersun yanal, abdullah avcı, hamza hamzaoğlu'nun sıyrılması onların iyi daha doğrusu yeterli hoca olduğunu göstermiyor.

    deplasmanda galibiyet alamasa da akhisar, bursaspor, kopenhag maçlarında takıma futbol oynatmış mancini bile değer görmezken kupa kazanıldı diye hamza'ya iyi hoca diyenler galatasaray'ın hedeflerini tam olarak kavrayamamıştır bana göre. bu takım cevat hocayla da şampiyon oldu servet'in yıldız olduğu sezonu da yaşadı. galatasaray'ın en kötü biliç gibi bir hocaya ihtiyacı var ne yapmak istediğini bilen ve bunu bir şekilde yapabilen bir hoca'ya. eğer bir hoca tek bir oyuncuyu bile keşfedemiyorsa, parlatamıyorsa. oynattığı futbolun ne olduğu belli değilse o hocanın değil bu takımda herhangi bir anadolu kulübünde bile işi yok.
    aklıma gelip saydığım ve aklıma gelmeyen yerli ve yabancı türkiye ligi'nde çalışmış hocaların hangisi için; evet bu adam müthiş futbol oynatıyor en azından şöyle bir felsefesi var diyebilir insanlar veya hangisi en son hangi futbolcuyu keşfetmiş, kazandırmış? yerli çöplüğüne dönmüş ülke futbolunda birilerini birileriyle kıyaslayamayız bu hatalı mantıktır.
    türkiye'yi afganistan, pakistan, kenyayla kıyaslarsak kendimizi süper güç sayabiliriz bu durumda.

    üst klasmanda fatih terim, mustafa denizli, şenol güneş daha alt klasmanda ersun yanal, ertuğrul sağlam, hamza hamzaoğlu, abdullah avcı ve diğerleri de belki zamanla üst klasmana çıkarlar. en üst üçlüden mustafa denizli'nin bir yarı final hatırına orada durduğu malum. yıllar geçmiş ne bir oyuncu keşfetmiş ne büyük takım çalıştırmış. derwall, kalli, piontek gibi hocalar olmasa büyük sayılabilecek bir türk hoca çıkmayacağını da az çok herkes biliyor. ortada olan gerçek, yerli hocaların bunca imkana rağmen başarılı olamadığı gerçeğidir. mustafa denizli'de kovulunca veya istifa edince gelecek hoca muhtemelen yabancı olacaktır. tekrar yerli hoca getirmenin anlamı yok getirecek hoca'da yok zaten. aziz yıldırım bunu farkettiği için bu sefer pereira'yı getirdi. kötü hoca diyenler çoğunluktadır belki ama en azından ne oynatmak istediğini biliyor adam.

    hamza hamzaoğlu'nun bundan sonra galatasaray'a gelmesi fayda değil zarar getirir. doğru düzgün yabancı futbolcu tanımayan, avrupa liginden bihaber adamın galatasaray'da ne işi var. dediğim gibi zaten sistemi, hedefi olmayan bir sürü anadolu kulübü var ve bunlar hedefsizliğine rağmen çok para harcayan kulüpler oralarda hedef koyabilecek hamza hamzaoğlu'nun başarılı olması gayet normal. bize gelmesi ancak şöyle gerçekleşebilir; elde motivasyonunu, özgüvenini kaybetmiş oyuncular vardır ligin ikinci yarısı ya başlamıştır ya da devre arasıdır. şampiyonluk şansı kaçmamıştır bu durumda 5-6 aylığına gelebilir. hamza hamzaoğlu kiralık bir hoca olarak iyi sayılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın