resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 7657
    galatasaray icin cok onemli bir degerdi. ancak korunamadi, yonetilemedi, yalniz kaldi ve baski altinda kotu reaksiyon verdi. bakin, insanlari bu kadar baski altina alip sonra acimasizca elestirmek isin kolay olani. insan kazanmak ise tam tersi.

    arda turan bu takimin son 20 senede cikardigi en buyuk degerdi. galatasaray taraftari arda turan'i 2009/2010 sezonu bitmeden ozel bestelerle yuhaladi. ki arda turan ayni sezonun basinda galatasaray dergisine verdigi roportajda hayattaki en buyuk korkusunun tribunler tarafindan yuhalanmak oldugunu soylemisti. yuhalandigi o sezonda arda turan galatasaray formasiyla 47 maca cikip 11 gol 26 asist yapmisti, buyuk kismini sakat sakat oynamisti, hatta santrfor yokken oraya gectigi maclar da oldu. zaten arda'yi galatasaray'dan kopartan surec o macla baslamisti: zira galatasaray taraftarinin dahi arda'yi korumadigi bir ortamda butun basin hemen arda'yi malzeme etti.

    fatih terim'in defolari yok mu? fatih terim'i cok severim, sevabiyla gunahiyla. fakat calismasi cok zordur, herkes bilir. galatasaray fatih terim'i yonetebildigi donemlerde tarihinin en buyuk basarilarini elde etti: 96-00, 11-13. yonetemediginde de en buyuk travmalarini yasadi: 02-04, son ayrilik donemi... diyecegim su- bu is cok zor, baski isteyen bir is. kimsenin tum yuku tek bir isme yukleyip cezayi ona kesmeye hakki yok. cok ozel performanslar alabileceginiz insanlari boylece harcayabiliyorsunuz, harcadik.

    bugunku kadromuzda en uzun suredir galatasaray'da oynayan isim sabri sarioglu ve semih kaya. bu adamlar gitsin diye taraftar can atiyor. ondan sonra gelen ise 4 senedir oynayan selcuk... 4 sene hicbirsey! hasan, suat, tugay, hakan, arif gibi isimler 10 sene oynadilar bu kulupte. istikrar, kulupte benlik anlayisi boyle yaratilir beyler, her geleni harcayarak degil. son 20 senenin en dominant takimlarina bakin: manchester united, barcelona, bayern munih. hepsinin kadrosunda yillardir oynayan isimler vardir. fenerbahce'de volkan, gokhan, caner, topal yillardir bu takimda, biraktiklarinda 8-10 yil civari oynamis olacaklar. ozan, alper, hasan ali diye de gidecek bu.

    ***

    hamzaoglu su an turkiye'nin yetistirdigi umut veren 2-3 teknik direktorden biri. cok kotu giden galatasaray'la muthis bir ivme yakaladi ve kisa surede alinabilecek butun kupalari aldi. sonrasi? basindan ve iletisimden kacan, beceriksiz bir yonetimin aciklamalarini tek basina yapmak durumunda kaldi. bu hem kredisinin tukenmesine hem de defolarinin iyice ortaya cikmasina sebep oldu. ipler kisa surede koptu.

    peki yonetim hamzaoglu'nu koruyamaz miydi? neden cikip "paramiz yok" denmedi? neden bunun sorumlusu hamzaoglu'ymus gibi gosterildi? sabri'yle kontrat uzatilmak istenmesi dogru karardi, fakat kontrata 1.8 milyonu o mu yazdi? grosskreutz takimda olsa cok sey farkli olmaz miydi? galatasaray arda turan'i koruyamaz miydi? fatih terim'le bir orta yol bulunamaz miydi?

    hakan sukur'e jubile yapilamaz miydi? bulent, suat, umit, arif, hagi... bu isimler bu kadar kolay harcanmasa bugun galatasaray'a bir seyler katamaz miydi?

    ***

    insan kaybetmek kolaydir. herkesin kusuru var, kimse mukemmel degil. mesele kazanmakta, verim almakta. galatasaray da sistematik bicimde bunu becerememekle mesgul malesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın