• 7
    ilk kez 1998 dünya kupasına katılan ve o turnuvadan sonra düzenlenen bütün dünya kupalarına katılmayı başaran milli takım. 2010 dünya kupası için güney afrika biletini de karaborsaya düşmeden aldılar. istikrar dedikleri bu olsa gerek. tabi bunda elemelere asya gibi çok güçlü takımların olmadığı bir kıtadan katılmalarının payı büyük.

    japonların dünya kupalarındaki en büyük başarısı 2002'de evlerinde gruptan çıkmaları. hatırlanacağı üzere ikinci turda mohikan ümit davala'dan yedikleri golle bize elenmişlerdi. bunu duymak biraz tuhaf gelecek ama o şampiyonada gruptan çıkmalarında junichi inamoto'nun payı büyük. berabere biten belçika maçında bir gol atan inamoto rusya'yı tek golle geçip büyük avantaj sağladıkları maçta da takımının tek golünü atıp çekik gözlü arkadaşları sırtlamıştı.

    fransa 98'de arjantin, hırvatistan ve jamaika'lı grupta 0 çeken japonya, almanya 2006'da zico yönetiminde 1 puan alıp brezilya, avustralya ve hırvatistan'ın bulunduğu grupta sonuncu olmuştu. zaten kimse de kendilerinden gruptan çıkmalarını beklemiyordu.

    artık japonların bir hidetoshi nakata'sı yok. şu anki en büyük yıldızları shunsuke nakamura gibi görünüyor. uluslararası alanda tanınan diğer oyuncuları ise inamoto. son japon harikası keisuke honda'yı da unutmamak lazım tabi. 1998 dünya kupası'ndaki teknik direktörleri takeshi okada ile güney afrika'ya gidiyorlar. eğer japon bilim adamları futbolcuların saha içinde vuvuzela seslerini duymalarını engelleyecek ileri teknoloji ürünü bir mikroçip filan tasarlarsa ikinci tur görebilir çalışkan japon askerleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın