• 226
    büyük çoğunluğunun kafası çalışıyor bence.

    diego ribas ve wesley sneijder ikilisiyle başlayalım.
    diego benim bildiğim 4 milyon euro garanti ücret, en az 15 bin euro da maç başı ücret alıyor. diego'nun maaşını tam olarak bilemiyorum çünkü fenerbahçe bu tip konularda hiç şeffaf değil. ben diego'nun geldiğinden beri ne bir avrupa maçını, ne bir derbiyi aldığını görmedim. diego bugüne kadar hiçbir comeback olayında fitili yakmadı veya son darbeyi de vurmadı. hatta hatırlayın, fenerbahçeliler defansif orta saha oynadığında aman ne güzel pas dağıtıyor demişti. prandelli sneijder'i aynı yerde oynayınca biz çok küfür etmiştik. neden ? çünkü biliyoruz ki wesley sneijder geriden oyunu harika kurar. harika paslar atar. takımı yönlendirir. ama bu adamın asist-gol yeteneği var. kaleye yakın oynaması lazım. yılların diego'sunu defansif orta saha oynatıp, pas veriyor diye övmüştü fenerbahçe taraftarı. yine hatırlayın, dandik bir kupa maçında ya gol atmıştı ya asist yapmıştı diego. işte şimdi parlıyor diye goygoy yapmışlardı da hiçbir şey olmamıştı.

    diego ribas 2014/2015 sezonunda 26 maçta 3 gol 6 asist ile oynamış.
    2015/2016 sezonunda ise şu an 15 maçta 1 gol 3 asist ile oynuyor.

    wesley sneijder'e gelelim. sneijder, bana kalırsa tam bir modern 10 numara. benim öncelikli tercihim bir takımda daima yaya toure, arturo vidal, paul pogba, sami khedira gibi adamlarla orta sahayı kurmaktır. önlerine de sneijder gibi modern bir 10 numara koyarsan, takımın bir şeyler oynayabilir. wesley bizi sevdi. biz de wesley'i. bunun mantıklı nedenleri var. 25 şubat 2013 galatasaray orduspor maçı ile aha dedik. sonra, kendisini çok sevdirdi bize. comeback olacaksa ya fitili yaktı, ya son sözü söyledi ya da takımı havaya soktu. olayın hep içindeydi. yeri geldi şampiyonlar ligi'nde buffon'u avladı, yeri geldi derbide rezil prandelli'ye rağmen maçı aldı, yeri geldi baskı yediğimiz ve sıkıntılı geçen derbilerde günay'ı ve beşiktaş'ı avladı. bunların hepsini bu adam yaptı. irili ufaklı maçlarda fark yarattı. kötü zamanları da oldu ama iyi niyetinden asla şüphe etmedik. biz bu adamı sevdik. çünkü o da bizi sevdi. ve bize saygı duydu, bizim için mücadele etti. bizim için mücadele ediyor. koşuyor, atıyor, attırıyor, deniyor, yanılıyor, başarılı oluyor. sonunda mücadele etti derken içimiz rahat ama.

    wesley sneijder, 2014/2015 sezonunda 10 gol attı, 3 asist yaptı.
    2015/2016 sezonunda 17 maçta 5 golü, 6 asisti var şimdiden.

    fenerbahçeli 15-20 kişiye diego'yu sorun. bir yerinden tutup övmeye çalışacaklardır. aldığı maaş 4 küsür.
    galatasaraylılara da jem karacan'ı sorun. diego'ya oranla aldığı para, kuş kadar. ama edilecek küfürlere de hazır olun.
    fenerbahçelinin övdüğü diego. verimsiz. galatasaraylının övdüğü sneijder. sağladığı katkı tartışılmaz.
    onlar 4 milyon euro alan adamın kuş kadar bile olmayan katkısını överken, biz 700.000 euro kadar alan jem'i, 700.000 türk lirası alan eray işcan'ı tartışıyoruz.

    farkımız bu.

    aklı başında çoğu taraftarımızın. sabricileri, burakçıları, evlatçıları, ultraslancıları geçiniz.
    bana şu ıslıkçı güzel adamları getirin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın