resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 8222
    23 ocak 2016 osmanlıspor galatasaray maçında gol yedirdi mi, yenilen golde muslera'dan daha az mı hatalıydı; bunlarla ilgilenmiyorum. gerçekten! bu maçta kendisi nezdinde ilgilendiğim kısım topun ayağına geldiği hemen her pozisyonda gelişigüzel bir şekilde topa vurmasıydı. hiçbir amaca hizmet etmeyen bu topa vurmalar haliyle hiçbir takım arkadaşına gitmedi ve biz o topları geri almak için dakikalar harcadık.

    galatasaray kötü oynuyor ya; aslında kötü oynamamıza bile engel oluyor bu durum.

    sadece sabri de değil. hepimizin bildiği bazı topçularımıza top geldiğinde o topun bizden çıkacağını öngörmek hiç de zor değil. zaten savunma yapamıyoruz, bu çok belli, o halde çözüm olarak sahip olduğumuz topları kolay kaybetmesek daha iyi olmaz mı?

    bununla birlikte takım olarak futbol aklı düşük oyuncu fazlalığımız var. sabri zaten hiçbir zaman aklıyla oynayan bir oyuncu olmadı, bunu biliyorum fakat çok basit ve sinir harbine sürükleyen bir olayı daha var kendisinin. o da rakip oyuncuların yüksek top oynadıkları zamanla alakalı bir durum. rakip yüksek top oynuyor, tamam. top sabri'nin olduğu bölgeye doğru geliyor, tamam. sabri'nin önünde kendisini rahatsız edemeyecek kadar uzakta bir rakip oyuncu var, tamam. aynı zamanda kendisine yakın olan bir stoper ve bir ortasaha -ki bu ortasaha genellikle selçuk oluyor- var, tamam. ne yapabilir? birincisi, göğsüyle stop edebilir. yapmıyor. ikincisi, yanındaki stopere yumuşatabilir. yapmıyor. üçüncüsü, çaprazındaki ortasahaya kafayla indirebilir. yapmıyor. peki ne yapıyor? kafayla uzaklaştırmaya çalışıyor.

    hazretleri oynayacaksalar eğer, hücum ve savunmasından geçtim, aldığı topu sadece yanındaki adama versin yeterli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın