• 1210
    dogru planlamayla adim adim gidiyorlar. arada hatalar yaptilar, ancak temelde prensipler dogru olunca, uzerine yonetimde istikrar saglaninca meyveler geliyor gibi yavas yavas. bunu yaparken de stadlarini dolmabahce'den vazgecmeyerek yenilediler. bugunlerde denys boyko, alexis, aras ozbiliz transferlerini bitirdikleri konusuluyor. sezon basinda atinc ve ba'yi toplam 18 milyon euro'ya satmislardi. gomez'i neredeyse bedavaya almislar. sosa ve ersan'a yurtdisindan teklifler var... en onemlisi maas tavanlari hayli dusuk, neredeyse avrupa seviyesinde. yillik 3.5 milyon euro kazanan gomez'den sonra en cok kazanan oyuncu 1.5 milyon euro'yla sosa. soyle bakilabilir: galatasaray baska takima kiraladigi dzemaili'ye besiktas'in sosa'ya verdiginden daha fazla para veriyor. ek olarak da kontrat sureleri dogru. galatasaray'da burak ve selcuk'a 34 yasina kadar sozlesme verildi. besiktas'ta ise 2017'ye kadar sozlesmesi bitecek isimler serdar kurtulus, ismail, atiba, tolga, tosic, quaresma, gomez... yani tam vakti gelince postalanacak oyuncular. biz ise burak'in 35 yasina girmesini bekleyecegiz.

    seneye stadla birlikte gelirleri artacak. ocak ayindan sampiyonlar ligine katilma sanslari 2009 sampiyonluklari dahil hic bu kadar yuksek olmamisti. avrupa'dan alinan men cezasindan sonra iki senede uefa'da ortalama 10 avrupa puani elde ettiler, bu da demek ki en kotu bu cizgide devam ederlerse 1-2 senede sampiyonlar ligi ucuncu torba takimi haline gelebilirler.

    kisacasi besiktas eger bu sene sampiyon olup yillardir planladigi sicramayi yapabilirse, yani uzerindeki "muzmin ucuncu" olu topragini atabilirse cok tehlikeli bir takim haline gelecek.

    bize de, malesef, besiktas'tan ogrenmemiz gerekenleri anlamak dusecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın