resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 7646
    türkiye sınırları içerisinde sürekliliği zor olacak adam. ünal yasal fazla profesyonel bir iş adamı. bunu kulüp içerisinde de göstermeye çalıştığını düşünüyorum. ali dürüst ve abdurrahim albayrak ile yollarını ayırması, yabancı hocaları tercih etmesi bundan dolayı. pohpohlama ve gazla yürüyen bir sistem istemiyordu. bu isimleri yolladı, yerini dolduramadı. esas sorun da bu bence. zaten galatasaray kulübü lisenin elinde oyuncak gibi. dedeler bu sistemin bozulmasına müsaade eder mi hiç?

    ünal aysal'ın döneminde de borç vardı, önce de vardı sonra da vardı. olacaktır da. ama ünal aysal küçülerek borç eritemeyeceğini düşünüyordu. yatırım yapmadan karşılık alamayacağını düşünüyordu. kısa vadede başarı için yaptıkları da mantıklıydı aslında. sneijder ve drogba transferleri ile iyi bir reklam yaptı, başarı yakaladı. özellikle şampiyonlar liginde iki sene başarılı olması çok önemliydi. bu süreçte yaptığı iki kritik hata vardı. birincisi fatih terim'le yılları ayırmak, ikincisi yerli oyunculara çok yüksek sözleşmeler vermek. sen resmen kulübü yerli topçuların üstüne yaparsan ve onları idare edebilecek tek adamı da elinde tutamazsan o adamlar kafasına göre hoca da yollar, oyuncu da. eğer terim ile yola devam etseydi şuan çok farklı durumda olabilirdik. bu süreçte terim'in yanlışlarını hepimizi biliyoruz ama ünal aysal'da bu durumu pek iyi yönetemedi. iyi bir temel atmadan fatih terim'in elinden kaçırmamalıydı. en kritik zamanda yollar ayrıldı.
    birde yabancı sınırlaması var ki ünal aysal'ın bu iki büyük hatasından birinin en büyük sebebi. eğer o sınırlama gelmeseydi biz ne tarık'a o kadar bayılırdık ne salih'e ne veysel'e. selçuk, burak ve umut o sözleşmeleri rüyalarında görürdü, hamit şuan takımda olmazdı bile!

    sevabıyla günahıyle geldi gitti. bu saatten sonra kendisini övmekte eleştirmekte bir şey değiştirmez. ben kendisini başarılı buluyorum. sebebi ise ünal aysal değil de başkası gelseydi o da bu borcu yapacaktı ama bu kadar başarılı olamayacaktı bence. borcu her başkan yapıyor senelerdir, ama olamıyor. (bkz: adnan polat) umarım bu borç yükü bir şekilde hafifler ve bizde rahat rahat futbol konuşuruz.

    ayrica ğer sponsor olacaksa futbol takımına sponsor olması gereken eski başkan. yani benim bildiğim kadarıyla öyle. ya kulüpler yasasında yada uefa kritelerinde bir paranın futbola har canması için futboldan kazanılması gerekiyor. yanlışım varsa düzeltilsin tabii ama böyle olduğunu biliyorum ben. hee tabi farklı bir branşa sponsor olup, sponsorluktan gelen parayı bir şekilde futbola aktarmanın bir yolu var mıdır? illa ki vardır, böyle bir şey düşünülebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın