• 36
    bu konu ile ilgili ağız ishali olmuşcasına boş boş konuşmamak için biraz bekledim ki genelde ilk hurafeler yayan tipler sonra bu hurafelerden sıkılıp yeter lan saçmaladığınız diyip doğru bilgiler veren aklı başında insanlar ortaya çıkar.

    öncelikle şu ceza sıralamasına baktığımızda

    i - uyarı
    ii - para cezası
    iii - kınama
    iv - puan silme (burada bir netlik yok, uefa turnuvalarında mı değil mi diye)
    v- uefa gelirlerine el koyma
    vi - uefa turnuvalarına yeni oyuncu lisansını engelleme
    vii - uefa turnuvaları için lisanslanabilecek oyuncu sayısını azaltma
    viii - mevcut turnuvalardan men ya da gelecek turnuvalara katılmama cezası
    ix - kazanılan ünvan ya da ödüllerin geri alınması (uefa turnuvaları için)

    benim için alt sınır geçmiş olayları inceleyerek v maddesi yani eufa gelirlerine el koymak. çünkü bu ceza yakın zamanda mali durumu bizden iyi olmayan hatta bizim kadar da şeffaf olmayan ama uefa ile bizimkine benzer bir anlaşma da yapmamış* fenerbahçe'ye verildi. bize bu veya bundan daha ağırları gelecektir. tahminen daha ağırı olacaktır ki çünkü bizim uymadığımız bir anlaşma vardır. tabi zararın bukadar yüksek olmasına sebep ve gayet geçerli olan konuların da farkındalardır bunların birinci ve en önemlisi kur mevzusu. diğer bir yandan yaptırımlarının amacı basalım cezayı değildir klüplerin bu durumdan çıkmasına yardımcı olacak yaptırımlara yönelerek geri dönüşlerini sağlamaktır. yani bunları birleştirince para cezası + sattığın kadar transfer yapabilirsin olması çok muhtemel görünüyor bana ama 1 sene men yersek de şaşırmam.

    transfer yasağı mevzusuna gelince de bu bir ülke gerçeğine götürüyor bizi, sadece başlık okuyor bu amnırzını siktiğimin memleketi. real madrid'e verilen trasfer yasağını getirip bize monte ediyorlar, kimin verdiğini sebebini falan okumak yok onun yerine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak var cezalar açık arttırmaya sokulmuş almış başını gitmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın