resim
Lucas Elías Ontivero
Takım:Trinidense
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:29
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 649
    kendisinin oynayabileceği üst düzey lig bana kalırsa ispanya ligi. almanya ligi'nde oyuncuların genel olarak fiziği iyi. fizikten öte, en tıfıl olanları bile çok çalışkan. almanya 2. liginde diego demme var. baktığınız zaman öyle üst düzey bir fiziği yok. ama adam okan buruk gibi koşuyor. çok koşuyor. ciğerlerini en üst seviyeye getirmiş kendisi için. karakterinde de çalışkanlık var. koşuyor, tekniği zaten belirli seviyede. adamı koşuyor ya diye topçu yapmıyorlar orada. yeteneği varsa, karakteride çalışkanlığı barındırıyorsa hocaları bunu onun oyun stili yapıyor. ingiltere'de ise acayip bir koşu mesafesi ve doğru anda doğru işi yapma olayı var. james milnermesela bu işe örnek verilebilir. adam neredeyse hep doğru işi yapıyor.

    ispanya ise lucas ontivero tarzı oyunculara daha uygun bir lig. mesela emre çolak'ta ispanya ligine uygun. keşke emre bizde ilk sivrildiği yıl gerekirse üstüne para verilerek bir la liga takımına kiralansaydı. eminim bambaşka bir emre izlerdik şu an.

    şimdi takım kanat oyuncusu arıyor. 2.5 milyon euro verilmiş bir ontivero var. ontivero'nun kendi maksimumu, bizim ligimizden 4-5 milyon euro'ya transfer olur. geçmişinde büyük altyapılar olan ve galatasaray'da parlayan ontivero, 4-5 milyon euro eder. zarar edilmemiş olur.

    evet fizik önemli. ama hocası ontivero'nun tekniğini şekillendirirse, fizik eksiğini kapatabilir oyun şekliyle. ontivero açık alanda çok süratli bir adam değil. dar alanda çok kıvrak. dar alanda rakibine uzak kalarak verkaça girmeyi öğrenirse, ceza sahasına topsuz koşu yapıp topu aldığı anda penaltı almaya veya rakip gelmeden pas çıkarmaya çalışırsa, takım savunmasına pozisyon alarak yardım ederse, iki kanatta da oynayabilirse, uzaktan şutlarını kullanırsa, orta sahadaki pas organizasyonlarına girerse elbette yararlı olur. çünkü bu adamın belirli bir yeteneği var. tekniği iyi. uzaktan vuruyor. top sürüyor. fiziği kötü evet. ama bu açığı kapatabilir. yani ontivero fiziken kendi maksimumuna getirilirse, tekniği güzelce budanıp şekillendirilirse ve takım oyununda tekniğiyle önplana çıkacak hale getirilirse, pekala kullanılabilir bir oyuncu.

    abi, yasin'i satamayacağız. buraktan büyük paralar kazanamayacağız. selçuktan da kazanamayacağız. sneijder ve muslera umarım bizimle bırakır. chedjou'dan da büyük para kazanamayacağız.

    ama ontivero'yu alır, şekillendirir, budar, düzeltirsek genç oyuncu satacağız. 2.5 milyona da olur, 4 milyona da olur satış. eğer bu adamı parlatırsak, genç oyuncu parlatmış olacağız.
    genç oyuncu parlatmış ve satmış olacağız.

    gençlerine yatırım yapılabilecek galatasaray. barcelona'lı arda burada parladı denecek. atıyorum granada'da oynayan ontivero bu sene çok iyi, kendisini galatasaray parlattı denecek. bu oyuncuları arttırdıkça, biz de 20-27 yaş arasında oyuncularla a takımımızı, 18-20 yaş arası oyuncularla da b ve pilot takımımızı kurabileceğiz. altyapımıza eğilebileceğiz.

    işte, transfer yasağı falan olmayacak o zaman. 18 yaşında 4 sene oynattığım adam, 22 yaşında tecrübeli futbolcu olur. hem genç, hem tecrübeli.
    deneyelim be abi.
    şu an çok yetersiz ve disiplinsiz. ama deneyelim. budamayı, şekillendirmeyi seçelim.

    ek : "profesyonel oyuncularımızdan lucas elias ontivero'nun montreal impact kulübü ile 2016/2017 futbol sezonunun ilk yarısının sonuna kadar (31.12.2016'dan geç olmamak üzere) geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.buna göre montreal impact kulübü oyuncuya hakedişlerinin 250.000 eur 'luk kısmını ödeyecek olup geçici transfer bedeli olarak ayrıca şirketimize oyuncunun kalan hakedişine denk gelen 225.000 eur ödeyecektir. bunlara ek olarak montreal impact kulübü 01 aralık 2016 tarihine kadar 800.000 eur bonservis ücreti ödemek kaydıyla futbolcuyu satın alma opsiyonuna sahiptir. satın alma opsiyonu kullanıldığı takdirde oyuncunun gelecekte üçüncü bir kulübe transferi durumunda montreal impact kulübü şirketimize satış karının 10%'unu ödeyecektir."

    özetle bu adamlar 800.000 euro'ya bu adamı alırsa, bonservisinden 1.7 milyon euro zarar etmiş olacağız. yine zarar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın